Lisää nokkosta aamuihisi!

Sain testaukseen Cocovin nokkosjauhetta ja otinkin sen pikaisesti testaukseen luettuani nokkosen lukuisista terveysvaikutuksista. Nokkonen on todellinen terveyspommi, joka sisältää muun muassa kalsiumia, magnesiumia, C-vitamiinia, rautaa ja antioksidantteja.

Nokkosessa onkin jopa nelinkertainen määrä kalsiumia maitoon verrattuna, kolminkertainen määrä C-vitamiinia appelsiiniin verrattuna, sekä sama määrä rautaa pinaattiin verrattuna. Nokkonen edistää myös ravintoaineiden imeytymistä ja saa vatsan liikkeelle.

124A0A57-072B-4CDE-8D89-3CABE029A9A1

Ei ole syytä miksi nokkosta ei kannattaisi käyttää, mutta jauheena nautittuna vuorokausi annos kannattaa pitää hillittynä (1/2 tl – 1 rkl/vrk), sillä tämä superfood sisältää jo pienissä määrin tarpeeksi ravintoaineita edistämään terveyttämme.

Halusin keskittyä aamusmoothien valmistamisessa kahteen asiaan: virkeyteen ja vatsan toimintaan. Hyvä aineenvaihdunta lähtee käyntiin jo heti aamusta, ja siksi aamuisin nautittuna vihersmoothie on yksi parhaimmista valinnoista! Kun keho on aamusta saakka puhdistunut ja toimiva, toimivat aivotkin aktiivisemmin ja pysymme virkeinä läpi iltapäiväkooman (tiedättehän, sen lounaan jälkeen iskevän tajuttoman väsymyksen).

81ECEFA5-46B0-41FE-AD77-227C3D83595C

Tässä resepti toimivaan päivään:

  • n. 1-2 sellerin vartta
  • 1 vihreä omena tai 1 päärynä (Itse laitoin puolet ja puolet, sillä pidän vihreän omenan kirpsakkuudesta, mutta päärynä sisältää runsaasti vatsalle hyvä kuituja)
  • Tuoreita mintulehtiä
  • 1 banaani (jos ei pidä liian makeasta, voi banaania lisätä vain puolet)
  • Puolikkaan limen mehut
  • 1 tl nokkosjauhetta
  • 1 dl vettä

Ensin ajattelin lisätä veden tilalle soijamaitoa, mutta puhtauden nimissä valitsin veden, sillä se on aamuisin paras valinta aineenvaihdunnalle. Lisäksi jätin kaiken ylimääräisen makeuden pois ja lisäsin vain puolikkaan banaanin. Makua voi kuitenkin halutessaan lisätä esimerkiksi hunajalla tai korvaamalla vihreän omenan punaisella. Kaikki on sallittua, mutta takaan toimivan vatsan ja virkeän mielen juuri näillä aineksilla.

B5014FE0-E270-4614-B70D-EA8AEB96293C

Lähde: Fineli

Teksti ja kuvat: Maiju Kiukas