Luonnonkaunis-messut tarjosivat luonnollista kosmetiikkaa kaikille

Kaksipäiväiset Luonnonkaunis-messut järjestettiin 22.-23.3.2019 Helsingissä, Suvilahden Kattilahallissa. Toimituksemme vieraili messuilla ensimmäistä kertaa, emmekä olleet ainoita vierailijoita.

Perjantaina vierailumme ajoittui töiden jälkeen, jolloin porukkaa oli selvästi vähemmän kuin lauantaina päiväsaikaan. Tämä oli kuitenkin vain hyvä asia, sillä pystyimme kahlaamaan eri kojuja läpi ihan rauhassa ilman ahdistavaa tungosta. Messutila koostui suurimmaksi osaksi monien eri brändien ja näytteilleasettajien kojuista. Sieltä löytyi myös lava, jossa kuultiin esityksiä erilaisiin luonnonkosmetiikan tuotteisiin liittyen. Tämän lisäksi ehdottomasti plussaa saa OHMYGOODNESS-kahvila, josta pystyi ostamaan teemaan sopivia vegaanisia buddha bowl -annoksia.

Oli ihanaa, kun kerrankin ei tarvinnut miettiä tuotteen ekologisuutta, sillä messuilla pystyi olemaan varma, että kaikki myytävä on luonnonkosmetiikkaa! Oli hauska huomata, että variaatiota löytyi todella paljon; oli sitä perinteisen näköistä luonnonkosmetiikkaa, visuaalisesti kauniita tuotteita sekä luksustuotteita, joiden ei edes arvaisi olevan luonnonkosmetiikkaa. Olisin voinut ostaa paikan päältä tuotteen jokaiselle ystävälleni, ja se olisi ollut aina juuri hänen näköisensä. Ehkä täällä messuilla vasta huomasi parhaiten miten suosittua ja yleistä luonnonkosmetiikasta on tullut, kun jokaiselle löytyy omantyylinen tuote.

Silmiimme pisti tuotteiden joukosta koju, jossa myytiin mm. kestovanulappuja sekä niihin kuuluvia pesupusseja, ja matkasaippuapusseja palasaippuoille sekä ihania musliiniliinoja. Oli mukava huomata, kuinka monelta kojulta löytyi pakkaukseton vaihtoehto peruskosmetiikalle. Zero waste näkyi muutenkin messutarjonnassa, mikä oli ehdottomasti mahtava juttu! Lisää Zero waste -vinkkejä voit löytää toimituksemme aiemmin tekemästä jutusta täältä

Messuilta löytyi myös paljon tarjouksia tuotteista, ja ehkä parasta antia oli se, kun pääsi paikan päälle kokeilemaan miltä mikäkin tuote tuntui ja näytti! Pöydät notkuivat houkuttelevia tuotteita, ja kiusaus ostaa kaikki oli äärimmäisen suuri. Harmi, että omalla kohdallani tarve uusille tuotteille ei ollut valtava. Kuitenkin mukaan lähti juuri ne tuotteet, mitä kosmetiikkahyllyni kaipasi.

Itselleni parhaiten jäi mieleen kolme brändiä. Yksi niistä oli Anumati Naturals, joka mainosti tuotteitaan niin luonnollisiksi, että niitä voisi jopa syödä! Tuotteet sisältävät paljon luonnosta tulevia raaka-aineita, kuten marjoja ja kukkia sekä niiden juuria. Toisena tuotteena mieleen jäi HETKINEN, turkulainen yritys, joka tekee tuotteensa pakkaukset suomalaisesta puusta. Inspiraation lähteenä on pakkausmateriaalinakin käytetty suomalainen luonto ja etenkin Suomen metsä ja sen puut. Brändi pyrkii tuomaan luonnon jokaisen asiakkaan arkipäivään niin pakkausmateriaalin kuin metsän tuoksujenkin kautta.

Kolmantena bongasimme Naturellement Bion esittelypisteeltä Marius Fabre -merkkisen aidon Marseille-saippuan, jota voi käyttää mm. pyykkisaippuana, tahranpoistajana sekä esittelijän oman kokemuksen mukaan meikkisiveltimien puhdistajana. Se on myös kasvipohjainen, väriaineeton, hajustamaton ja on valmistettu 100% luonnollisista raaka-aineista. Perinteisen Marseille-saippuan lisäksi merkiltä löytyy mm. astianpesuainetta, oliivista tehtyä palasaippuaa sekä muita kodinhoitoon ja siivoukseen käytettäviä tuotteita. Naturellement Bion pisteen esittelijä mainitsi, että heidän valikoimastaan löytyy myös luomulaatuisia kylmäsaippuoita, kuten Savon Stories -merkin hiusshampoot, palasaippuat ja vartalovoiteet. Näitä tulemmekin testaamaan ja tuloksista kuulette pian! 

Kokonaisuutena messut olivat hauska katsaus luonnonkosmetiikkaan ja sen tämän hetkisiin trendeihin. Oli hienoa että paikalta löytyi paljon erilaisia luonnonkosmetiikan merkkejä niin meikkien, ihonhoitotuotteiden kuin kodinhoitotuotteidenkin osalta. Tilaisuus oli hyvin järjestetty, ohjelma yleisesti ja luonnonkosmetiikan trendeihin painottuva paneelikeskustelut olivat mielenkiintoisia ja sain niistä vinkkejä omaankin arkielämään. Mieleen jäi myös erityisesti ekoasiantuntija Markus Hämysen pitämä esitys siitä, miten kodinhoidosta voi tehdä ekologisempaa yksinkertaisilla valinnoilla.

Kuvat: Reetta Räipiö