Machine Gun Kelly Tavastialla: Särökitaroita, pilvenkatkua ja rakkausballadeja

Amerikkalaisräppäri Machine Gun Kelly eli Colson Baker saapui viime perjantaina kolmatta kertaa Suomeen heittäen saman tien kaksi keikkaa suomalaisten fanien iloksi. Aiemmin Helsingin Korjaamolla vuonna 2015 esiintynyt mies tähditti perjantaina Summer Upin lavaa yhdessä G-Eazyn ja Post Malonen kanssa, jonka jälkeen MGK esiintyi vielä loppuunmyydyllä Tavastialla lauantai-iltana.

DSC_3913 copy

Kun saavuin Tavastialle kello 21.00 maissa, oli jono vielä yllättävän pitkä. Vaikka varmistettua esiintymisaikataulua ei koskaan netissä julkaistu, on pääartistin esiintymisaika yleensä ollut tämän tyyppisillä keikoilla noin klo 21.00, ja myös ovimies oli asiasta samaa mieltä. Vielä klo 21.30 Machine Gun Kellyä ei kuitenkaan nähty lavalla, joka johtui ilmeisesti siitä, että osa faneista jonotti edelleen sisälle. Kun kaikki lippunsa ennakkoon ostaneet saatiin Tavastialle sisään, sai show viimein alkaa.

DSC_3801 copy

Keikka räjähti käyntiin mahtavalla äänivallilla basson, särökitaran ja rumpujen säestämänä. Hetken olin varma, että olinkin tullut hevikeikalle rap-keikan sijaan, sillä Machine Gun Kellyn rakkaus punk- ja hevimusiikkiin näkyy selvästi myös miehen omilla keikoilla. Aiemmin Korjaamolla nähdyllä keikalla räppäri esimerkiksi coveroi punkrock-yhtye Blink-182:n klassikkokappaletta All The Small Things, jota ei valitettavasti enää tällä keikalla kuultu.

DSC_3940 copy

Yleisön energia oli aivan katossa, mikä varmasti ruokki myös artistia, joka oli ehkä jo hieman uupunut Euroopan kiertueeltaan. Machine Gun Kellyn ylle oli myös laskeutunut viikkoa aiemmin tumma pilvi, kun mies sai huonoja uutisia kotopuolesta. Räppäri kertoi Instagram-tilillään tätinsä menehtyneen ja olevansa tapahtuneesta erittäin rikki. Nostan kuitenkin hattua miehelle, sillä hän jaksoi kaikesta huolimatta vetää Euroopan rundinsa kunnialla loppuun ja vielä antaa kaikkensa Tavastian lavalla. Edes sanojen hetkellinen unohtaminen eikä mikin putoaminen yleisöön voinut pysäyttää keikkaa tai lannistaa sen tunnelmaa. Päinvastoin, tällaiset kömmähdykset tuovat mielestäni artistin vain lähemmäksi yleisöään.

DSC_3808 copy

Keikka keskittyi tällä kertaa odotetusti räppärin toukokuussa julkaistun bloom-uutukaisen ympärille, mutta olin yllättynyt kuinka fanien lemppareiden bilehittien sijasta settilista olikin lähinnä täynnä melankolisia kappaleita. Se ei kuitenkaan tuntunut haittaavan Tavastian hikistä tunnelmaa, sillä fanit ottivat kaiken vastaan suurella intohimolla. Show’n hyvää yhteishenkeä kohotti myös räppärin Bad Things -singlen poikima, aiemmin Suomen Universal Musicilta saatu kultalevy, joka tuotiin näytille lavalle asti.

DSC_3970 copy

Kaiken kaikkiaan show oli viihdyttävä, mutta toivoisin ensi kerralla näkeväni enemmän sitä nuoren röyhkeää “wild boy:ta”, jonka musiikkiin aikoinaan tykästyin. Lace up!

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä.

Teksti ja kuvat: Nelly Tatti

 


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.