Match Made in Hel – Muotia kiitoradalla

Tiistaina Helsinki-Vantaan lentokentän kiitorata muuttui yllättävässä tempauksessa – ei suinkaan skeittipuistoksi vaan catwalkiksi, kun Match Made in Hel -muotinäytös esitteli seitsemän suunnitelijan luomuksia. Suunnitelijoita oli kerätty niin Pohjoismaista, Aasiasta kuin briteistäkin; Anders Haal, Arashi YanagawaBora AksuHeikki SalonenHenrik VibskovHyein Seo ja Shangguan Zhe.

Finnairin ja Finavian järjestämän näytöksen tarkoitus oli edistää Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Finnairin tunnettavuutta kansainvälisesti, sekä tuoda esiin sujuvia vaihtoyhteyksiä Euroopan ja Aasian välillä.

Finavian markkinointijohtaja Katja Siberg kiitteli Finavian nettisivuilla kaikkia paikalle päässeitä sekä mukana olleita tahoja. “Tämä oli huikea tapa nostaa Helsinki-Vantaa esiin toimivana ja sujuvana vaihtolentoasemana Euroopan ja Aasian välillä,” kertoi Katja.

Myös Finnairin brändi- ja markkinointijohtaja Johanna Jäkälä hehkutti tapahtuman lopputulosta. Johanna kertoi tapahtuman ylittäneen jo valmiiksi korkeat odotukset ja miten “lentomatkailulla on ollut avainrooli muoti-ilmiöiden leviämisessä ympäri maailmaa. Näemme joka päivä lennoillamme, kuinka muoti yhdistää ja inspiroi ihmisiä. Tämäkin tapahtuma on luonut uusia kansainvälisiä siteitä”.

Finavian mukaan tapahtuma herätti jo ennakkoon paljon kiinnostusta ympäri maailmaa. Näytöstä oli kutsuttu seuraamaan noin 350 vierasta, joiden joukossa oli satakunta muotitoimittajaa ja -bloggaajaa, sekä muuta muotialan vaikuttajaa esimerkiksi Kiinasta, Japanista, Koreasta, USA:sta, Englannista, Saksasta, Ranskasta ja Pohjoismaista.

Näet suunnittelijoiden luomukset sekä videon tapahtumasta Match Made in Hel:n sivuilta.

Kuva: Match Made in Hel/Guillaume Roujas