Matkamessut 18.-21.1.2017

”Kohtaa koko maailma” on 2017 vuoden matkamessujen slogan. Messuilla oli edustettuna tänäkin vuonna kymmeniä maita sekä kotimaisia matkailualan yrityksiä ja toimijoita.

Japanin pisteellä meitä oli vastassa mukava nuori mies Aaro Haavisto. Aaro oli tullut Taiwanista asti osallistumaan matkamessuille ja kertoi muutamia timanttisia käymisen arvoisia paikkoja Tokiossa. Ensimmäinen on maailman korkein torni, Tokyo Sky Tree. Animen ja pelihirmujen faneille hän suosittelee Akihabara-aluetta. Molemmat näistä sijaitsevat Tokion ytimessä. Aaro suosittelee Japania kaikille kiinnostuneille ja muistuttaa, että kannattaa lähteä reissuun rohkein mielin. Japanilaiset ovat hyvin ystävällisiä ja ovat aina valmiita auttamaan turisteja. Japani luokitellaan myös Aasian turvallisimmaksi maaksi. Aaro kuvailee Japanin luontoa eloisaksi ja hyönteisrikkaaksi.

matka2

Saimme iloksemme tavata myös varjoliidon Naisten Suomen Mestarin Helina Niemisen. Helina on harrastanut varjoliitoa jo viisi vuotta ja on yhä superinnoissaan lajista. Hän kertoo jokaisen lennon olevan seikkailu. Ilmassa voidaan viipyä peräti 4-5h yhtäjaksoisesti. Ulkomailla kisattaessa lentojen pituus voi venyä peräti kymmeneen tuntiin. Helina suosittelee varjoliitoa ihan jokaiselle, mutta mainitsee hyvän kunnon olevan lajissa plussaa. Hurjapää ei tarvitse olla, vaan rauhallisuus katsotaan nimenomaan eduksi. Hän suosittelee ja rohkaisee varjoliidosta kiinnostuneita käymään varjoliitokurssin, joita pidetään Tuusulassa. Vaihtoehtoisesti hän suosittelee tandemia, mikä on helpoin tapa kokeilla lajia. Helina Nieminen nähdään kisaamassa myös maaliskuussa pidettävässä moottorivarjoliidon SM-kisoissa. Lycka till Helina!

matka5

Matkamessujen aikana käytiin muun muassa Vuoden kokki- ja tarjoilija 2017 semifinaali, jossa nähtiin myös Henri Alen ja Matias Haapsaari.

matka4

Katso alta videokooste messuista!

Lue myös: SKI/DIGIEXPO -messut 4.-6.11.2016

Lue myös: I Love Me -messut 21.-23.10.2016

Teksti, kuvat ja video: Adi Dobrin