Matkamessut 17.-19.1.2020

Tänä vuonna matkamessuilla tutustuttiin kestäviin ja ekologisiin matkailumuotoihin. Tapahtuma veti puoleensa yhteensä noin 68,300 kävijää. Tämä kertoo siitä, että matkailu yhä edelleen kiinnostaa meitä suomalaisia. Varsinkin vastuullinen matkailu ja ekologisuus pysyivät päällimmäisinä ajatuksina keskusteluissa ja käydyissä seminaareissa.

Matkamessut eivät enää ainoastaan tarjoa hyviä ja halpoja lentodiilejä vaan se antaa myös arvokasta tietoa eri matkakohteista, auttaa ymmärtämään maiden paikallista kulttuuria ja ennen kaikkea antaa ideoita erilaisista matkustusmuodoista. Virtuaalimatkailu on edelleen nouseva normi matkailualalla.

Matkamessujen yhteydessä järjestettiin myös Maata pitkin -matkamessut sekä Caravan-messut. Laivamatkailu on myös siisti juttu, sillä esimerkiksi Viroon pääsee alle kolmessa tunnissa! 

Kotimaanmatkailu on uusin trendi

Kotimaan matkailun suosio kasvaa entisestään ja kaupunkeja brändätään tyylikkäästi. Messuilla käytiin innokasta keskustelua juna- ja automatkailusta. Myös lähimatkailun teemaa ja sen helppoutta oli tuotu esille muun muassa pyörillä taitettavista matkoista. Myös Lapin teema ja sen tunnelma oli käsin kosketeltavissa.

Kotimaanmatkailun yksi trendeistä on hotelliyöpyminen omalla lähiseudulla. Kaikilla ei ehkä ole resursseja ihanaan irtiottoon, mutta hotellien tarjouksia kannattaa seurailla netistä. Myös eri kylpylöiden nettisivuja kannattaa tutkia. Vaihtoehtoinen elämyksellinen irtiotto tällaiselle voi olla pelkkä hostelli. Huomioni kiinnittyi messuilla Hostellit.fi:n ständiin, jossa minulle esiteltiin hostelleja ympäri Suomea. Olin yllättynyt ja taisin kuulla jopa ensimmäistä kertaa Suomessa olevan hostelleja. Turusta löytyy suurehko vanha laiva, mikä toimii tälläkin hetkellä opiskelijoiden houstaamana hostellina. Hostellissa yöpyminen toisella paikkakunnalla voi olla elämys, jota ei vähään aikaan unohda. Matkalla voi tutustua uusiin tyyppeihin. 

Tapahtumassa kuultiin Hannamari Hoikkalan puheenvuoro, jossa hän mainosti pian Ylellä pyörivää matkaohjelmaa Egenlandia. Yleisöllä oli tähän olennainen rooli, sillä he saivat vinkata persoonallisista matkakohteista. Egenlandia ruvettiin kuvaamaan keväällä 2017 ja nyt kauniisti kuvatut tärpit videoineen ovat valmiina löydettäviksi. Lyhyitä videoita voi katsoa myös Areenasta. Egenlandin videot vievät sinut Kontulan ostarilta Vaasan vesitorniin, jossa sijaitsee Suomen toiseksi korkein sisäkiipeilyseinä. Unohtamatta “Myyr Yorkin” näyttäviä katutaideteoksia.

Matkailuun saa nykyään todella paljon hyviä ideoita, eikä todellakaan tarvitse lähteä enää kauas, sillä seuraava siisti matkakohde saattaa olla jopa parin junapysäkin päässä. Hyppää siis bussiin, junaan tai pyörän selkään ja koe jotakin uutta!

Kuvat: Pixabay


Visuaalisen viestinnän monitaitaja, jonka bravuuri löytyy valo- ja videokuvauksen parista. Kansainvälisyys, globaalinen maailmankuva ja uudet ilmiöt inspiroivat minua. Harrastuksiini kuuluu rullalautailu, uinti ja taide. Nautin kesän tuomasta valosta!