MetalOrgy vietti villejä pikkujouluja loppuunmyydyllä Nosturilla

Vuonna 2008 lanseerattu konemetallitapahtuma MetalOrgy järjestettiin tänä talvena 15.12-16.12.2017 Tampereen Pakkahuoneella ja Helsingin Nosturissa. Tapahtuma keräsi menneenä viikonloppuna miltei 2000 asiakasta ja Nosturin ilta olikin loppuunmyyty.

Bändikattaus tänä vuonna oli varmasti monelle konemetallin suurkuluttajalle varsin mieluinen. Mukana metalliorgioissa oli tänä vuonna kotimaiset King Satan, comebackin tehnyt Ruoska, Fear Of Domination sekä tietysti Suomen konemetallin kärkinimi Turmion Kätilöt.

FearOfDomination-22

Nosturille sisääntultaessa aulassa oli oikein lämmin vastaanotto. Aulassa meinaan istuskeli joulupukki uskollisen toverinsa El Poron kanssa. Joulupukin polvelle sai istahtaa ja jakoi hän jopa lahjojakin mysteerisestä säkistään, jos kiltisti esitit toiveen.

Illan lämmittelijänä toimi erittäin energinen King Satan, joka oli itselleni vielä melko tuntematon orkesterina. Lämmittelybändinä he olivat oikein oiva valinta, koska he saivat selkeästi yleisön orgiatunnelmiin, vaikka yleisötunkua ei ollut vielä päässyt syntymään, mutta sali täyttyi keikan aikana hyvää vauhtia.

King Satan-6

Yleisössä sai nähdä paljon selkeitä Ruoska-faneja, eikä ihme, koska yhtye oli juuri tehnyt comebackin ja edellisestä esiintymisestä on jo ehtinyt vierähtämään vuosia. Heidän viimeisin julkaisunsakin on kohta kymmenen vuotta vanha. Ruoskan noustessa lavalle oli tunnelma katossa. Pakko myöntää, että itsellenikin nousi nostalgiset muistot kymmenen vuoden takaa, kun teininä kuunneltiin Amortem-albumia ystävän huoneessa stereoista. Samat kylmät väreet nousivat pintaan kuin tuolloinkin.

Ruoska-6

Seuraavana lavalle nousi yksi Suomen tämän hetken kuumimmista industrialbändeistä, eli Fear Of Domination. Aiemmin tänä vuonna bändiin pysyväksi jäseneksi liittynyt Sara Strömmer on kyllä nainen paikallaan ja tuntuu, että jokaisella tulevalla keikalla bändin kemiat ja yhteen esiintyminen vain paranevat paranemistaan. Keikan aikana saatiin kuulla yksi uusi kappale ja bändi ilmoitti myös perkussionisti Miikki Kuntun liittyneen yhtyeeseen vakituiseksi jäseneksi.

FearOfDomination-18

Ilta oli tulossa kohti loppuaan ja oli aika päästää lavalle kaikkien odottama Turmion Kätilöt. Tälläkään kertaa bändi ei jättänyt ketään kylmäksi ja Fear Of Dominationistakin tuttu Shag-U jaksoi vielä komeasti vetää toisenkin keikan, eikä herra todellakaan hyytynyt bänditovereidensa rinnalla. Medioissa olikin jo aiemmin uutisoitu, että Turmion Kätilöiden kitaristi Bobby Undertaker oli joutunut jäämään kotiinsa sairasvuoteen omaksi ja kirjaimellisesti häntä hänen saappaisiinsa oli valittu tuuraamaan kitaristi taitelijanimeltään JonAss. Keikkansa he lopettivat uuteen melankoliseen sinkkuunsa Hyvää yötä, joka jätti varmasti monelle kaihoisan mielen ja palon päästä jo taas uudestaan nauttimaan yhtyeen esityksestä.

TurmionKatilot-15

Vaikka ilta Nosturin puolella olikin lopussaan, niin jatkot oli vielä järjestetty Elmun Baarin puolelle, jossa hevikansan takapuolien pyörityksestä vastasi Stereo Terror Djs, jotka osaavat kappalevalinnoissaan taitavasti sekoittaa ysäriä ja raskaampaa musiikkia.

Katso alta kattava kuvagalleria mahtavasta illasta täältä!

Lue myös: Lauantaina Nosturissa taottiin nyrkkiä ilmaan neljän bändin voimin

Kuvat: Jessica Johanson