Michael Bublé herätti suomalaiset kaamoksen keskellä Helsingin Hartwall Arenalla

Rakkaat lukijat, hyvät naiset ja herrat. Tänään aion paljastaa teille onnellisen viikonalun salaisuuden. Näin syksyn sateiden keskellä on viikon aloituksesta tullut monelle meistä hankala, ellei jopa ylitsepääsemätön. Viikko tuntuu lähtevän käyntiin hitaammin ja synkemmin kuin ennen. Mutta tähän kaikkeen löytyy parannuskeino! Nimittäin herra Michael Bublé.

Michael Bublé Hartwall Arenalla

Kuva: Jasmiina Kiiski

Sateisena lokakuun maanantaina Michael Bublé 25 rekan karavaaneineen rantautui Suomeen lähes loppuunmyydylle Hartwall Arenalle osana helmikuussa aloittamaansa maailmankiertuetta. Tunnelma Hartwallilla oli rennon jännittynyt, kun Bublén fanit vauvasta vaariin odottivat innoissaan yhtä varmasti kaikkien aikojen hauskimmista konserteista, mitä Hartwall Arena on hetkeen nähnyt. Permanto oli muunnettu istuinalueeksi, jolta fanit tosin pystyivät liikkumaan myös lavan eteen sekä tanssimaan niin paljon kuin sielu sietää.

Michael Bublé Hartwall Arenalla

Kuva: Toni Aurell

Taustaorkesterin astellessa lavalle tajusin, että vaikka konsertissa ei totuttuun tapaan ollut ns. lämppäribändiä, ei sillä ollut mitään merkitystä, sillä kun nuo kuuluisat laulun sanat “Birds flying high, you know how I feel..” kajahtivat ilmoille, oli Hartwall Arenan yleisö enemmän kuin innoissaan.

Michael Bublé  Hartwall Arenalla

Kuva: Jasmiina Kiiski

Konsertin aikana kuultiin laaja kattaus Michael Bublén tuotantoa, hauskimmat koskaan kuulemani välispiikit sekä tietenkin kaikkia ällistyttänyt duetto suomalaisen Stefanin kanssa. Bublé puhui välispiikeissään siitä, kuinka kotoisaksi hän tuntee olonsa Suomessa, kuinka paljon suomalaiset ja kanadalaiset muistuttavat toisiaan mm. kohteliaisuudessaan ja juomakulttuurillaan, perheestään, edesmenneestä isoisästään sekä yllättäen uskonnosta ja kolmen kimpasta.

Michael Buble Hartwall Arenalla

Kuva: Toni Aurell

En ole koskaan nauranut, enkä myöskään nähnyt Hartwall Arenan yleisön nauravan niin paljon kuin Michael Bublén noin kaksituntisen esityksen aikana. Bublén rakkaus jääkiekkoa – ja erityisesti suomalaisia jääkiekonpelaajia – kohtaan oli selvää. Lupasipa herra omistaa jokaisen illan aikana esittämänsä laulun lempi suomalaisille jääkiekon pelaajille kuten mm. Jari Kurrille, Saku Koivulle sekä Patrik Laineelle.

Michael Buble Hartwall Arenalla

Kuva: Toni Aurell

Sen lisäksi, että Michael Bublé sai Hartwall Arenan nauramaan sydämensä kyllyydestä, sai hän myös ujon kohteliaat suomalaiset tanssimaan vauvasta vaariin. Sekä yleisön että artistin itsensä arvostus taustaorkesteriaan kohtaan ei jäänyt huomaamatta ja Bublé perehtyneenä sanoikin, että uskoo erityisesti meidän suomalaisten arvostavan taustaorkesteriaan hienon kulttuurillisen historiamme (musiikin, elokuvan ja runouden saralla) takia. Uskon puhuvani kaikkien keikkailijoiden puolesta sanoessani, että konsertti oli yksi hienoimmista, hauskimmista ja iloisimmista kokemuksista ja ehdottomasti salaisuus hyvään ja energiseen viikon alkuun!

Otsikkokuva: Jasmiina Kiiski


Markkinoinnin kandi, pamu, jonka intohimoina ovat mm matkailu, tapahtumatuottaminen, DIY-projektit ja musiikki. Elämän tehtävä: jakaa suomalaisen sisun ilosanomaa, hyvää karmaa ja rakkautta ympäri maailmaa