Monta hyvää syytä aloittaa kiipeily jo ennen talvea

Innostuin kokeilemaan kiipeilyä ensimmäisen kerran kun kuulin sen alentavan stressitasoja. Kiipeillessäni omat arjen murheet unohtuu tyystin ja huomaankin keskittyväni sataprosenttisesti itse reittiin tai ongelman ratkaisuun. Arjen tuomat pienet vastoinkäymiset eivät tunnu läheskään niin ikäviltä, kuin aikaisemmin. Muun muassa tämän takia suosittelen kiipeilyä myös muille.

Kiipeily edistää terveyttä ja auttaa arjessa

Ammattini velvoittaa minua istumaan pitkiä aikoja koneella ja huomaan sen kuormittavan kehoani, jonka takia tunnen olevani jatkuvasti jumissa. Kiipeilyssä joutuu heti alkuun venyttelemään, josta on tullut minulle enemmän kuin hyvä tapa. Jo pelkkä venyttely vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää kehon energiatasoja. Kiipeilyn on sanottu lisäävän veren endorfiinitasoja, jotka tunnetusti vapauttavat hyvän olon tunteen kehossa ja koet onnistuvasi. Toinen hyvä vaihtoehto tämänkaltaiselle tunteelle on syödä paljon suklaata. Olen huomannut itsessäni piristystä ja kohenevaa itsetuntoa aloitteassani harrastuksen. Kiipeily ei siis vain edistä fyysistä hyvää oloa, mutta se myös rakentaa hyvää oloa mielen alueella. Tästä siis hyvä lääke kaamokseen!

Vierailu Salmisaaren KiipeilyAreenalla

Kävin Personal Trainer Daniel Dobrinin kanssa Pohjoismaiden suurimmassa ja korkeimmassa sisäkiipeilykeskuksessa. Daniel kertoi jo vuosia harrastaneensa kiipeilyä ja opetti minulle sen tuomista mahtavista hyödyistä. Hän tuo säännöllisesti myös omat alle kouluikäiset lapsensakin kiipeilyharrastuksiin. Kiipeilyä voi harrastaa siis kuka tahansa! Salmisaaren KiipeilyAreena sijaitsee ihan Ruoholahden metroaseman kupeessa. Samasta rakennuksesta löydät myös
muita mielekkäitä urheiluaktiviteetteja, kuten Megazone.

Jo heti sisääntuloaulassa meitä tervehti hyväntuuliset KiipeilyAreenan
työntekijät, jotka olivat heti valmiina avustamaan. Salmisaaren KiipeilyAreena tarjoaa alkeiskursseja seinäkiipeilyyn sekä boulderointia suunnitteleville. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajeista. Varusteetkin saat paikan päältä ja sinua ohjeistetaan niiden käytössä. Ajan kuluessa innostuessasi lajista voit rohkeasti liittyä kiipeilyseuraan, jonka kautta saat huippuetuja ja voit osallistua jäsentapahtumiin. Uuden harrastuksen aloittaminen käy
siis käden käänteessä. Lähde rohkeasti liikkeelle ja uskalla oppia jotakin uutta!

Kiipeilystä näkyviä tuloksia

On monta hyvää syytä miksi sinun kannattaisi harkita tämän lajin ujuttamista omaan arkeesi. Kiipeily on kokonaisvaltaista kehon treeniä, jossa pääset käyttämään tehokkaasti ylä- ja keskivartaloa, sekä jalkalihaksia. Jos tunnet olkapään seudulla kireyttä, tai koet lihastesi surkastuneen kesän aikana, saat kiipeilyssä vahvisttettua kaikkia lihaksia ja kehosi saa lisää notkeutta. Kiipeily ei ainoastaan polta runsaasti kaloreita, mutta se nostaa sydämen sykettä, tehostaa kehon lihasmassaa ja parantaa yleistä kestävyyttä. Lisäämällä muutaman tunnin session viikottaiseen rytmiisi alat vähitellen huomata näkyviä tuloksia.

Mikä boulderointi?

Boulderointi on siis kiipeilylaji, jossa kiipeillään ilman valjaita. Sisätiloissa boulderointi tapahtuu yleensä pienissä alle viiden metrin korkuisissa seinämissä tai lohkareissa, joissa on eri tasoisia
reittejä. Reitit on yleensä merkattu eri väreillä, jotka voivat esimerkiksi kiertää seinämää eri asteen kulmissa. Lajin kauneus piilee sen vaativuudessa, kyvystä käyttää eri kiipeilytekniikoita ja hyödyntää omaa voimankäyttöä. Boulderointi lajina saattaa olla hyvinkin hidastempoista ja kiipeilijät saattavat käyttää hyvinkin pitkän ajan tietyn reitin voittamiseen. Laji voi olla aluksi erittäin hermoja raastavaa, mutta kannattaa olla kärsivällinen, sillä tämä laji palkitsee!

Boulderointi edistää tutkitusti muistia, keskittymistä ja luovuutta. Voit aloittaa lajin harrastamisen todella helposti, sillä kaikista liikuntahalleista löytyy nykyään boulderoinnille oma alue. Löydät myös Helsingistä vain boulderointiin tarkoitettuja halleja mm. Konalasta, Pasilasta ja Herttoniemestä. Boulderointiin tarvitset kiipeilykengät, joita pystyt vuokrata vaikka jokaisena käyntikertana. Netistä löydät edullisesti paljon hyväkuntoisia kiipeilykenkiä ja muita tarvittavia varusteita.

Boulderointi on miellyttävää hyvien ystävien seurassa, sillä kannustus ja tsemppaus on aina tervetullutta!


Visuaalisen viestinnän monitaitaja, jonka bravuuri löytyy valo- ja videokuvauksen parista. Kansainvälisyys, globaalinen maailmankuva ja uudet ilmiöt inspiroivat minua. Harrastuksiini kuuluu rullalautailu, uinti ja taide. Nautin kesän tuomasta valosta!