Monuments sytytti On The Rocksin liekkeihin arki-illasta huolimatta

Keskiviikkoiltana On The Rocksissa fiilisteltiin progressiivista metalcorea kolmen bändin voimin. Arkipäiväkeikka ei menoa haitannut, vaan yleisöltä ja bändeiltä irtosi ihanasti energiaa.

Illan avasi australialainen I Built The Sky. Bändi toimi livenä hyvin, vaikka laulajaa ei tässä kolmikossa ollutkaan. Taidokkaan soiton lomassa sai yleisö kuulla bändiltä myös vitsailua. Kehotettiin muun muassa avaamaan pitti ja wall of death kesken hidastempoisen soittelun. Yleisö oli hyvin mukana niin groovaavan musiikin kun huumorin kanssa! Bändivalinta oli juuri sopiva ensimmäiseksi, koska keikka oli paljon rauhallisempi kuin seuraavilla bändeillä.

Seuraavana oma suosikkini illalta, Englannista ponnistava Heart Of A Coward. Super-energisessä setissä sitten nähtiinkin niitä pittejä ja tanssimista heti ensimmäisestä biisistä lähtien. Rocksin alakerrassa oli jo hyvin jengiä tässä vaiheessa. Laulaja tempaisi yleisön mukaan fiilikseen, ja koko bändistä huokui paljon energiaa! Minulle jäi keikasta todella hyvä fiilis. Groovaavaa tykittelyä, mikäs sen parempaa.

Illan päätti brittiläinen progressiivista metallia soittava Monuments, jota selkeästi yleisö oli odottanut. Bändi soitti pitkän setin, joka ei kyllä jättänyt kylmäksi. Lempiasiani keikassa oli se, että bändillä oli selkeästi tosi hauskaa soittaa ja se myös näkyi! Bändin uusi, youtubesta varmasti monelle tuttu, laulaja Andy Cizek sopi hyvin bändiin. Nykyinen kokoonpano toimi muutenkin todella hyvin.

Basistin rastat olivat niin pitkät, että hänen moshauksen aikana huolestuin melkein Rocksin katon spottivalojen puolesta. Kitaristin pään heilutus taas hipoi paikoittain melkein lattiaa, joten villi meno ei siis jäänyt vain yleisön osalle. Hauska keikka siis!

Keikasta jäi hyvät fiilikset, vaikkei yksikään bändi ollut itselle alunperin kovin tuttu. Ilahduttavinta oli kuitenkin nähdä, kuinka porukka käy arkisinkin keikoilla!

Katso koko kuvagalleria keikalta täältä.

Teksti: Iia Salmi

Kuvat: Patrik Pesonen