“Nappasin Laprasin!” – Kaisaniemen puisto keräsi satoja pelaajia hittipelin ääreen

Jos et vielä ole tietoinen mobiilipeli-suuruudesta nimeltä Pokémon GO, asut luultavasti kiven alla. Suomessa vasta viikko sitten julkaistu hittipeli on saanut maamme aivan sekaisin, ja sen kautta liikkumaan ja sosialisoimaan enemmän. Tämän johdosta Pokémon GO Tours Finland -sivusto päättikin järjestää Suomen ensimmäisen Night Tourin eilisiltana Kaisaniemenpuistossa, joka lopulta yltyi suurimmaksi epäviralliseksi tapahtumaksi mitä on aikoihin Helsingissä nähty. Mieskaksikko Jean Speville ja Samuel Glassar, jotka toimivat myös Pokémon GO Suomi -facebookryhmän ylläpitäjinä, olivat kyseisen tapahtuman takana. Glassar näyttääkin youtube-kanavallaan mistä pelissä on edes kyse ja miksi se koukuttaa niin monia ihmisiä.

DSC_1530

Moni oli pukeutunut myös oman tiimin värin mukaisesti. Kuvassa Team Instinctin jäseniä.

Myös osa HeartBeatsin toimituksesta on hurahtanut peliin, ja lähdimmekin katsomaan mistä tapahtumassa oikein oli kyse. Raporttien mukaan innokkaimmat pelaajat saapuivat pelipaikoille jo hyvissä ajoin klo 18.00, vaikka tapahtuman oli määrä alkaa vasta seitsemän pintaan. Itse pääsin paikalle hieman ennen klo 22.00 ja porukkaahan riitti. Facebookin mukaan tapahtumaan olisi osallistunut jopa 2,200 ihmistä, mutta Kaisaniemessä nähtiin kerrallaan arvioltaan enintään tuhat pelaajaa. Tapahtuman tarkoituksena oli myös liikkua ympäri Helsinkiä ja niin teimme myöhemmin itsekin.

DSC_1535

Pelissä on kolme eri tiimiä, joihin voi halutessaan liittyä 5. tasolla: Team Blue Mystic, Team Red Valor ja Team Yellow Instinct. Night Tour -tapahtumassa olikin tarkoitus pukeutua oman tiimin värin mukaisesti, jos halusi. Nappasimme jokaisen tiimin edustajia kyselyymme, jonka voit lukea alta.

1. Kuinka kauan olet pelannut peliä? Aloititko jo ennen pelin lanseerausta Suomessa vai vasta sen jälkeen?

2. Kuinka paljon aikaa käytät peliin yleensä?

3. Mikä on oma pelistrategiasi?

DSC_1523

Tarja, Team Instinct: “Peli kertoo, että aloitin pelaamaan 15.7. Pelaan aina, kun siihen on tilaisuus. En kuitenkaan päivittäin. ‘Power uppaan’, eli tehostan pokemonieni taistelukuntoa sitä mukaa, kun se on mahdollista.”

DSC_1525

Hanna & Jami, Team Valor: “Aloitimme pelaamaan, kun se julkaistiin lauantaina Suomessa. Pelaamme peliä päivittäin. Strategiana on kerätä kaikki mahdolliset Pidgeyt, sillä niitä on nopein ‘evolvata’, eli kehittää seuraavaan muotoon, jolloin saa enemmän pisteitä. Emme vielä tehosta pokemoniemme taistelukuntoa, vasta sitten 20. tasolla.”

DSC_1527

Olli & Nenna, Team Mystic: “Olemme pelanneet peliä ja pidemmän aikaa. Pelaamme tunneittain, sillä nyt on loma! Kerätään kaikki mahdolliset pokemonit ja sitten evolvataan ne isona läjänä kerralla.”

Riemunkiljahduksia kuultiin myös ympäri Kaisaniemen puistoa ennenkuin itse pääsin paikalle, sillä myyttipokemoniksikin kutsuttu Lapras ilmestyi paikalle. En tosin päässyt kovin kauaksi aikaa harmittelemaan sen menettämistä, sillä sain kyseisen pokemonin lopulta 10km munasta itsekin. Täältä näet listan pokemoneista ja niiden harvinaisuus-tasoista.

DSC_1537

DSC_1538

Kuvat: Nelly Tatti


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.