Neitsytmatkalle Nummirockiin

Monilla ystävilläni on ollut jo monena vuonna traditiona lähteä juhannukseksi Kauhajoelle Nummirockiin. Tänä vuonna aion itsekin heittäytyä ja lähteä perinteisen mökkeilyn sijasta kohti Nummijärveä katselemaan vähän erilaisia juhannustaikoja.

Raskaamman musiikin ystävänä pidän muutenkin yleissivistävänä kokemuksena käydä edes kerran Nummirockissa tutustumassa paikan tunnelmaan ja tarjontaan.
Monille juuri kyseessä oleva festari tuntuu olevan se koko kesän ja melkolailla vuodenkin kohokohta. Se on paikka missä voi nähdä ystäviä ympäri Suomen, ja festari kerää jopa ulkomaita myöden kävijöitä. Monet juhlijat myös käyvät Nummessa nauttimassa leirielämästä bändikattauksesta riippumatta.

Itselleni hyvät bändit on se mukava lisäbonus, mutta seuran ja yleisen fiiliksen takia olen enemmän utelias juuri tästä juhannusjuhlasta. Harmikseni pääsen itse kuitenkin vasta torstaina paikalle, joten minulta jää välistä Kaunis Kuolematon, Nighon ja Shade Empire, joka kuuluu niihin bändeihin, joita on teininä luukutettu ja kulutettu, ja jonka olisin todella mielelläni halunnut kuulla ja nähdä. Loppufestareiden tarjontakaan ei kyllä jätä kylmäksi, joten tämä ehkä hieman lieventää harmistustani keskiviikon suhteen. Insomnium ei petä koskaan ja DevilDriver kiinnostaa kovasti.

Majoitushan on sitten kiinni siitä, että haluaako nukkua taivasalla vaiko teltassa, vai keksiä jotain vielä eksoottisempaa. Itse olen pyrähtämässä paikalle pakettiautolla, jonka takaosaan on suunnitteilla oikein lokoisa laiskanlinna. Ei pitäisi perinteinen juhannussää siis paljoa vaivata. Mukaan on silti fiksua pakata lämmintä vaatetta, koska Suomen kesään, ja erityisesti juhannukseen kuuluu se neljä vuodenaikaa ja kaikkiin olisi syytä olla varautunut.

Omaan kassiini aion pakata tärkeimpänä KEKSIMONSTERIHAALARIN, villasukat, pari lyhythihaista paitaa, hupparin, jotkut mukavat legginssit, jotka menee tarvittaessa pitkiksistä tai hameen/tunikan kanssa sellaisenaan. Kumisaappaani ovat sen verran epämukavat, että jätän ne suosiolla kotiin ja otan jotkut mukavat lenkkarit/tennarit ledipopojen lisäksi. Perus henkilökohtainen hygienia-nössösööri, johon en ajatellut sisällyttää meikkejä. Ajatus metsäilyä varten meikkaamisesta tuntuu hieman hassulta.

Ravintopuolesta sen verran, että ihan juomakelpoista vettä täytyy raahata vähän isompi tonkka mukaan ja pensasmustikoita, sekä jotain muuta naposteltavaa. Muutoin ajon pärjätä festarialueen ruokakokujen tarjonnalla.
Juomapuoli onkin sitten asia erikseen 😉

Pähkinänkuoressa siis juhannukseni selviytymislista:

Lämmintä vaatetta paljon
Vettä
Vettä vahvempaa
Ilonen fiilis ja seikkailunhalu
Pyyhe ja uikkarit
Valuuttaa
Täyteen ladattu puhelin, että voin dokumentoida hevikansan juhannusörväämistä

Teksti: Natte Kusnezov

Kuva: Nummirock 2016