Northlane ja Polaris rämistelivät Helsingin On The Rocksissa

Australialainen metalcore-yhtye Northlane myi Helsingin On The Rocksin loppuun lauantaina 7. joulukuuta. Mukana “Alien World Tour” -kiertueella oli myös niinikään australialaiset Void of Vision ja Polaris. Rosterin jatkeeksi oli alunperin kaavailtu myös kovasti odotettua yhdysvaltalaista Silent Planetia, mutta bändi joutui lopulta vetäytymään koko kiertueelta.

Void Of Vision avasi lauantai-illan, mutta aikatauluongelmien takia ehdin paikalle vasta juuri ennen Polarisin hyppäämistä lavalle. Paikka täyttyi kovaa vauhtia ja yritin epätoivoisesti löytää itselleni hyvää pelipaikkaa, josta seurata keikkaa silmä kovana, mutta On The Rocks on täynnä näköesteitä ja pitkästä aikaa tunsin yleisön seassa itseni pätkäksi, vaikka 167 senttimetriä pituutta on sentään siunaantunut. Tässä kohtaa kaipasin Nosturin korkeaa lavaa.. Note to self: tule ajoissa paikalle!

Polaris nousi lavalle suurien aplodien ja ulvonnan saattelemana, kun allekirjoittanut yritti pähkäillä koko ensimmäisen kappaleen ajan, että mihinkä reikään sitä itsensä tunkisi, että näkisi edes mitä lavalla tapahtuu. Keikka aloitettiin heti circle pitillä, koska alkulämmittelyt oli selvästi jo lämmitelty Void of Visionin aikana.

Polarisin keikkaa ja yleisöä seuratessa huomasi, että tätä bändiä oli odotettu myös Suomeen. Suurin osa yleisöstä tuntui osaavan kappaleiden sanat, vaikka itselleni Polaris oli vähemmän tuttu. Myös itse yhtye oli positiivisesti yllättynyt suomalaisten lämpimästä vastaanotosta.

Liekö sitten keikan ajankohta vai mikä, mutta oli mukavaa seurata pitkästä aikaa rentoutunutta yleisöä ja ilman tajutonta ördäämistä, vaikka kaljahanat lauloivatkin. En ollut nähnyt tällaista jatkuvaa crowd-surfaamista ja stage-daivausta vuosiin ja mieleeni palasikin Nosturin yli 10 vuoden takaiset August Burns Red -, Comeback Kid – ja Anti-Flag -tyyppiset keikat, joissa yhteisöllisyyden henki oli maksimissaan ja yleisö piti huolta, että järjestysvalvojilla riitti työtä.

Kellon lyödessä 22.00 nousi lavalle Northlane-yhtyeen uusimman albumin promokuvista tuttu näky: kitaristi ja rumpali olivat pukeneet kasvoilleen mustat maskit ja muu bändi oli muuten sonnustautunut mustiin. Elokuussa julkaistun Alien-albumin Talking Heads pärähtää käyntiin sellaisella säröllä, että hetken tuntui, että tärykalvoni räjähtävät. Myös valoshow koko kappaleen ajan oli erittäin näyttävä nopeasti musiikin tahtiin eri suuntiin vilkkuvine värivaloineen. Se toi kappaleeseen sopivaa kaoottista tunnelmaa, josta silmäni yrittävät palautua vieläkin.

Aiemmin vuonna 2015 Suomessa soittaneen Northlanen aikana jatkettiin yli 400 hengen voimin vanhaa hyvää kaavaa: circle pitit pyörivät ja crowd-surffareita kantautui aaltoina kohti lavaa. Freefallin kertosäe loi livetilassa sellaisen äänivallin, että tuntuu kuin olisi saanut nyrkistä naamaan – hyvällä tavalla.

Drum & bass -vaikutteisen 4D:n kanssa voi mennä livekeikalla kahdella tavalla: se joko toimii todella hyvin tai lässähtää kuin kokemattoman leipurin kohokas. Tällä kertaa leipurit olivat kokeneita ja allekirjoittanut sai laulaa tyytyväisenä mukana. Encoressa kuultiin vielä kaksi kappaletta: kauniin melankolinen ja riisuttu Sleepless sekä vuoden 2013 hitti Quantum Flux. Tähän keikkaan päättyikin samalla oma keikkavuoteni, enkä olisi sitä paremmassa seurassa voinut viettää.

Tsekkaa täältä illan tunnelmat kuvagallerian muodossa.

Kuvat: Patrik Pesonen


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.