Nosturin tilat aukeavat vastaanottokeskusten muusikoille

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry, Kulttuurikeskus Caisa, Skanska ja Helsingin vastaanottokeskukset aloittavat yhteistyön tarkoituksenaan avata Nosturin tilat vastaanottokeskusten muusikoille. Keikkapaikan sali muutetaan treenikämpäksi muutamana päivänä viikossa aina kesäkuusta elokuun puoliväliin saakka.

Projektissa kootaan yhteen bändi, joka koostuu vastaanottokeskusten muusikoista ja kantasuomalaisista, Nosturin tiloissa harjoittelevista muusikoista. Kaikki huipentuu elokuussa samassa paikassa järjestettävään kenraaliharjoituskonserttiin sekä kutsuvieraskonserttiin Caisassa.

Tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että yhteistyö mahdollistaa kansainvälisen musiikkineuvoston musiikkioikeuksien perusajatuksen toteutumisen. Sen mukaan jokaisella maailman ihmisellä tulisi olla oikeus ilmaista itseään.

”Tämä on hieno periaate”, kertoo Caisan kulttuurituottaja Jaana Lindman. ”Vastaanottokeskuksissa on paljon lahjakkaita muusikoita, jotka eivät tällä hetkellä voi toteuttaa itseään musiikillisesti. Haluamme avata heille Helsingin musiikkikenttää tarjoamalla treenitiloja ja mahdollisuuden soittaa yhdessä suomalaisten ammattimuusikoiden kanssa.”

“Tämä on konkreettinen tapa edistää vuorovaikutusta eritaustaisten ihmisten välillä ja rakentaa tätä kautta monimuotoista ja hyväksyvää yhteiskuntaa. Tämä sopii hyvin Skanskan vastuullisuustyöhön”, sanoo Skanska Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski.