Nummirock – Ihmisen parasta aikaa

Oi kyllä, juhannuksen juhlimisesta on selvitty ja olen raahautunut koneen ääreen kaivamaan rastoistani loput oksat ja havunneulaset pois ja kirjoittamaan reportaasini Nummen neitsytmatkastani. Matka itsessään Kauhajoelle sujui reippaasti, muutamia asuntoautoja siellä sun täällä, mutta muutoin ei juurikaan tietoa juhannusruuhkista meidän onneksi.

35546236076_4a994532fc_k

Nummirockin festivaalialueella on kaksi eri leirintäaluetta: rannanpuoli ja metsänpuoli. Itse majoittauduin jälkimmäiseen, koska kaikki tutut ovat jo useita vuosia peräkkäin valloittaneet sieltä tietyn slotin, joka on hyväksi todettu ja ensikertalaisena luotin mieluusti konkareihin. Itse olin liikenteessä ison pakun kanssa, joka toimi loistavasti myös yösijana. Todella kiitollinen olin myös siitä, että oli taitava kuski mukana, koska itse en olisi saanut varmasti edes pientä Smarttia ajettua oikein päin niille sijoille mihin päädyttiin paku peruuttelemaan.

35584796935_a01e1ab579_k

Leirintäalueella vallitsi kaikenkaikkiaan mukava ja avoin tunnelma. Tunsit jonkun tai et, mutta hiljaa ei tarvinnut jäkittää vaan juttu luisti. Monet olivat tulleet paikalle oikein sohvien ja asuntovaunujen kanssa ja monta kesäkeittiötäkin tuli nähtyä.
Ajattelin myös itse panostaa tuohon ruokapuoleen ensi vuonna enemmän, sillä leirintä- ja festarialueen ruokatarjoilu oli melko rajoittunutta ja niukkaa. Keskustelua aihe herätti leireissä enemminkin, sillä ilmeisesti tänä vuonna Nummessa oli poikkeuksellisen kituva määrä ruokapaikkoja verrattaen edellisvuosiin ja laadussakaan ei juuri ollut ylistämistämistä. Kyllä sitä nälkäänsä söi, mutta erityisen kulinaristiseksi nautinnoksi en tätä kokenut, eikä moni muukaan. Kiitokset siis vielä meidän leirin kokille – olit pelastus!

Musiikkitarjonnasta sen sijaan nautin oikein kovastikin. Keskiviikolta jäi edelleen harmittamaan Shade Empiren missaaminen, mutta mitä sain kuulla, niin en menettäny kovin paljoa. Monta hyvää biisiä jättivät soittamatta ja kokoonpanossakin oli jotain tilapäismuutoksia. Ruotsalainen Raised Fist ja Kaliforniasta ponnistava DevilDriver upposivat molemmat todella kovaa. Sinfoniametallin pioneeriksi tituleeratun italialaisen Rhapsodyn kiekaisut kajahtelivat leiriin asti kirkkaina ja omaksi harmikseni myös Eläkeläiset… Ken tykkää, ken ei. Kotimaiset Swallow The Sun ja Ajattara osui ja upposi myös, ja itselle aivan uusi tuttavuus ukrainalainen naisvokalistilla varustettu Jinjer oli pirteä! Yhtye kuuluu sarjaan “bändejä, joiden kohdalla miettii miten voi niin pienestä ihmisestä lähteä sellainen ääni”. Kaunista. Erityisen Jinjerin keikasta teki myös jo paljon mediahuomiota saanut kosinta, joka oli ehkä romanttisin asia hetkeen. Luulen, että siellä on itsekullakin mennyt sipulia silmään.

S-Tool olisi kiinnostanut, mutta heidän keikka jäi vain muutaman biisin mittaiseksi kun laitteisto ilmeisimmin petti. Näitä sattuu. Insomnium ja Wintersun olisi myös ollut mieluisaa kuunneltavaa ja katsottavaa, mutta koko lauantain kestänyt sade sai allekirjoittaneen niin väsyneeksi, että olin tekeytynyt pakun nurkkaan burritoksi nukkumaan onneni ohitse. Onneksi olen molempien livekunnon päässyt todistamaan aiemminkin, joten harmistus ei ollut niin suuri.

34743685184_f0a13c5149_k

Bonuksena mainittakoon, että Stereo Terror Dj’s -kollektiivin kundit vetivät kyllä hyvää settiä, ja pääsi tämäkin Keksimonsteri vähän bilettämään ja kuuntelemaan ehtaa ysäriä ja eurodancea. Sai tanssiväki nauttia kappaleen verran Turmion Kätilöitäkin, jopa itse herra Solinin säestyksellä. Kerrassaan hienoa!

Mitä tästä kokemuksesta jäi siis käteen?

– Tiedän mitä tulen tekemään seuraavina juhannuksina
– Otan ruunlaittovermeet mukaan
– Säärystimet olisi aika kovajuttu
– Ostan myös kunnon sadekamppeet
– Otan myös ensi vuonna lämmintä mukaan

Tämän kokemuksen myötä en ihmettele enää ollenkaan miksi kaverit ovat hypettäneet ja hehkuttaneet Nummirockia vuosi toisensa jälkeen. Jään siis odottamaan ensi juhannusta.

Kiitos NummiRock 2017!

Teksti: Natte Kusnezov

Kuvat: Nummirock 2017