Pää Kii pärisytti yleisöä Nosturin Katto Auki-klubilla

Legendaarisena keikkapaikkana toimiva Helsingin Nosturi elää viimeistä kesäänsä ja yksi suomalaisen punk-musiikin kovimmista yhtyeistä esiintyi Katto Auki -klubilla. Bändi nimeltä Pää Kii veti silmät päästä pullistavan hyvän show’n heinäkuisessa kesäillassa. 31. heinäkuuta pidetty keikka oli niin sanottu “katto auki” -keikka, eli Nosturin yläkerrassa sijaitsevalta anniskelualueelta avattiin katto. Se oli kiva.

Paikalle tulvi kahmaloittain onnellisen oloista porukkaa hyvissä ajoin ennen pääesiintyjää. Itse saavuin noin 45 minuuttia aiemmin ja vietin aikaani Elmun baarin terassilla, kuten moni muukin, joten en nähnyt Blueintheface -nimistä lämppäriä.

Sää osui kohdilleen, sillä keikan päätteeksi jokaisella valui hiki, ja oli virkistävää päästä ulos vetämään viilenevää kesäiltaa keuhkoihin samalla, kun vahtasi bändipaitajonoa lyhentyväksi. Sain muuten lopulta paidan, kannatti odottaa!

Itse keikka pärisytti yleisöä sen verran, että pitti pyöri alusta loppuun! Ihmiset lauloivat mukana lähestulkoon jokaisessa biisissä. Tämä tarkoittaa sitä, että vuonna 2018 ilmestynyt bändin uusin albumi Jos Huonoo Onnee Ei Ois Mul Ei Ois Onnee Ollenkaan on otettu ahnaasti vastaan, eikä ihme, onhan se hieno.

Teemu Bergmania kuunnellessa ei tule aina hyvä olo, mutta se on aika siistiä. Laulu luistaa ja kitara soi. Tarkoitan tällä sitä, että kappaleet todella koskettavat ja niihin voi samaistua, jos on ihminen. Kyllä tuli kyynel silmään Koira Lähtee Piikille -biisin soidessa. Ehkä siksi, että olen itkenyt monen koiran kuolemaa enemmän kuin ihmisen, mutta eniten siksi, että kappaleessa on osattu pukea elämää hienosti sanoiksi.

Tähän väliin ees jotain negatiivista. Salissa oli varmasti 60 astetta lämmintä ennenkuin keikka edes alkoi. Se toki kuuluu näihin tapahtumiin enemmän tai vähemmän. Valokuvaajille ei oltu rajattu omaa aluetta lavan edessä, mikä vaikeutti hommia. Toisaalta, who cares.

Tässä on valokuva keikan settilistasta, jonka bändin basisti Vekku Vartiainen ystävällisesti luovutti, joten siitä voitte katsoa mitä kaikkia biisejä siellä kuultiin.

Keikan toiseksi viimeisenä biisinä kuultiin Otto Grundströmin laulama Rakkaus Repii Meidät Kappaleiksi Taas. Ja nähtiinpä vilaukselta Maustetytöistä tuttu Kaisa Karjalainen laulamassa taustoja Sä Veit Mun Levyt Kirpparille -biisiin. Voisin muuten vannoa, että jokainen katsoja huusi mukana.

Hyvä veto äijät! Sen lisäksi, että olin aikonut mennä hyvästelemään Nosturin tänä kesänä, pääsin tekemään sen näinkin hyvän bändin keikalla. Kiitos Nosturi, kiitos Pää kii!

Kuvat: Tuuli Mansukoski