Paperi T runoili itsensä fanien sydämiin hämyisessä On The Rocksissa

Helsinkiläinen katubaari ja rock-klubi On The Rocks juhli täysi-ikäisyyttään 2. elokuuta ja kunniavieraiksi yleisöä viihdyttämään olivat saapuneet View ja Paperi T. Astuimme sisään perjantai-iltana noin yhdeksän pintaan, jolloin suurin osa yleisöstä oli vielä terassilla nauttimassa olostaan.

Mielestäni synttäreihin olisi voinut panostaa enemmän. Alakerrassa synttärihumu näkyi lähinnä ykkösen ja kahdeksikon muotoisilla foliopalloilla, jotka oli kiinnitetty rappusten viereen, mutta muuten klubi näytti samalta kuin muulloinkin, mikä oli mielestäni tylsää. Ensimmäiselle 50:lle sisääntulevalle vieraalle olisi voinut esimerkiksi jakaa juhlajuomaa tai muuta kivaa. Nyt juhlan tuntu jäi hieman vaisuksi.

Hieman puoli kymmenen jälkeen valot sammutettiin ja savukone startattiin. Hämyiselle lavalle astui vähintään yhtä hämyinen kaksikko. Ensimmäisenä lavalle nousi monen kotimaisen artistin taustalla hääräilevä tuottaja-muusikko Joonas Laaksoharju, jonka jälkeen englanniksi räppäävä View eli Juuso Ruohonen otti mikin haltuun kappaleellaan Hindenburg. Olen nähnyt View’n monta kertaa aiemminkin, joten tiesin tasan mitä odottaa.

Alku tuntui kuitenkin hieman tahmealta tällä kertaa, sillä ihmisiä tulvi sisään vasta pikkuhiljaa View’n setin aikana, eikä moni näyttänyt tuntevan biisejä entuudestaan. Kuitenkin elon merkkejä nähtiin jo kolmannen kappaleen aikana, ja settilistan neljäs biisi Avalon oli selvästi jo monille tutumpi, mikä ei ole ihme, sillä tällä kappaleella View aikoinaan ponnahti kansan tietoisuuteen vuonna 2015.

Noah Kinin kanssa aikoinaan yhdessä esitetty kappale Spill koki totisen läikytyksen, kun kesken biisin Ruohosen mikki alkoi rätistä ja lavalla koettiin erilaisia teknisiä ongelmia. Siitä noustiin kuitenkin nopeasti ja bileet saivat jatkua! Bad Habits -kappale sai jengin hyppimään tasajalkaa ja kuultiinpa View’n setin aikana jopa uutta musiikkia. Herra Ruohonen lupaileekin pian uutta levyä, sillä sitä on työstetty viimeisen vuoden ajan studiossa.

View’n lopetettua settinsä pidettiin pieni huilitauko DJ’n soittaessa vanhoja hiphop-hittejä taustalla. Tässä vaiheessa populaa oli tullut jo kiitettävästi sisään, ja viimeistään Paperi T:n astuessa lavalle, tuli rääynnästä selväksi kuka oli illan tähti. Keikka oli loppuunmyyty ja lavan edustalle alkoi tulla sen verta tunkua, että allekirjoittanutta alkoi jännittää.

Paperi T eli Henri Pulkkinen on mielenkiintoinen hahmo. Miehen musiikki on äkäistä, ja itse esiintymisen aikana Pulkkisen kasvot ovat rutussa suurimman osan ajasta. Välispiikeissä Pulkkisen suupielet ovat kuitenkin sen sijaan niin leveässä hymyssä, ettei miestä meinaa aina tunnistaa samaksi.

Keikan alussa en oikein päässyt Paperi T:n settiin sisälle, sillä en miellä itseäni yleensä suomalaisen rap-musiikin ystäväksi. En myöskään alussa oikein ymmärtänyt Paperi T:n monotonista flow’ta, jota niin moni ympärilläni tuntui rakastavan. Useimmat kappaleet kuulostavat siltä, että Paperi T vetäisi freestyle-battlea, kun itselleni se tuntuu jotenkin niin hitaalta. Sitten minulla valkeni, että Paperi T:hän on totisesti aito runoilijasielu. Vaikka kappaleet pyörivätkin usein saman aiheen ympärillä eli parisuhteissa tai niiden rikkoutumisessa, on Paperi T:n lyyrinen anti todella mielenkiintoista. Täytyy vaan keskittyä, ennen kuin kappaleet todella aukeavat kuuntelijalle.

En tunnistanut montaakaan kappaletta setin aikana perushittejä Elokuva ja Sä Jätät Jäljen lukuunottamatta, mutta kappale Yli jäi parhaiten mieleen kaikessa popahtavuudessaan. Resnais, Beefheart & Aalto -kappaleen jälkeen Pulkkinen repesi nauramaan. Yleisön hetken ihmetellessä mies lopulta kertoi, että “Ei ruotsalaista arkkitehtuuria kateltu” -laini sai nauramaan, koska A$AP Rocky oli käyttänyt Ruotsissa tutkintavankeudessa ollessaan puolustuksenaan faktaa, että heidän porukkansa oli ihastelemassa ruotsalaista arkkitehtuuria kun heidän päällensä hyökättiin. Ja lopulta Pulkkinen omisti kappaleen A$AP Rockylle rakkauslauluna.

Pulkkinen heitti vielä encoren, jonka jälkeen ilta oli meidän osaltamme purkissa. Lähdimme vielä superjanoisina metsästämään vettä, ja valitettavasti On The Rocks on nykyisellä lavakokoonpanollaan hieman vaikeampi tapaus liikkumismielessä, jos kesken loppuunmyydyn keikan tulee esimerkiksi vessahätä tai jano, ja satut olemaan lähellä lavaa. Itselleni meinasikin tulla pieni paniikki kun tajusin, ettei edes sivulta pääse pois vaan olisi täytynyt mennä koko ihmismassan läpi takaa, jotta salista pääsisi isomman baarin puolelle tai vessaan. Olimme kuitenkin erittäin viihdytettyjä kotimaisten räppärien toimesta, ja tapaamme varmasti Paperi T:n kanssa vielä toiste!

Lisää kuvia keikalta löydät täältä.

Kuvat: Adi Dobrin


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.