Esittelyssä: ResQ – Penninvenyttäjä, pelasta ruokasi!

Suomessa heitetään ruokaa vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa, eli jopa 30 kiloa henkeä kohti. Vaikka ruokaa heitetäänkin eniten hukkaan kotitalouksissa, myös ravintoloissa haaskataan jopa valmiita annoksia.

Suomalainen ResQ -palvelu yhdistää ravintolat ja nälkäiset kaupunkilaiset nyt uudella tavalla. Palvelun alkumetreillä yhteistyöravintoloita oli vain kourallinen, mutta nopean kasvun ja toimivan idean avulla se on laajentunut Suomessa jo Helsingin lisäksi mm. Tampereelle, Turkuun ja Lahteen. Länsinaapurissamme Ruotsissakin on aloitettu toimintaa.

Palvelu toimii yksinkertaisella idealla:

  1. Ravintola ilmoittaa ylimääräiseksi jäävät annokset omilla tunnuksillaan
  2. “Pelastat” haluamasi annoksen iOs tai android-sovelluksen kautta ja maksu hoituu myös samalla sovelluksella
  3. Nouda sapuskat sovittuun aikaan mennessä vain tilausvahvistusta vilauttamalla (joka saapuu sähköpostilla)
  4. Herkuttele

Olen itse käyttänyt palvelua jo applikaation lanseeraamisesta asti. Monen monta kiireistä iltapäivää on tullut pelastetuksi edullisella ja hyvällä ravintolaruoalla. Omaksi lemppariksi onkin muodostunut kotikulmilta Ravintola Oivan herkulliset kotiruoka-ateriat. Myös sushia ja thaimaalaista ruokaa on tullut itse pelastettua, nam!  Päivittäin palvelun kautta pelastetaankin jo satoja annoksia päivässä!

Luomalla tunnuksen osoitteessa https://resq-club.com, pääset välittömästi pelastamaan ylijäämäruokia. Jos palvelusta ei löydy vielä lempiravintolaasi, voit kertoa heille tästä loistavasta tavasta saada lisää tuottoa tyhjästä. Mielestäni kaikkien ravintoloiden kannattaisi liittyä tähän palveluun.

“Tärkeintä on se, että olemme myyneet 95 % 250:stä tässä kuussa ilmoittamastamme annoksesta. Ja tämä on kaikki ollut plussaa viivan alle muutoin hukkaan menevästä ruuasta. Olemme palveluun erittäin tyytyväisiä.” – Kuja Bar & Bistro, Helsinki.