PME Block Party kokosi yhteen PME Recordsin kirkkaimmat tähdet Hernesaaren rantaan

Aurinkoisena torstai-iltana päästiin fiilistelemään PME Block Partyja. Hyvä sää ja Hernesaaren rannan ympäristö loivat väkisinkin sellaista tunnelmaa, että nyt ei olla ihan perinteisissä suomalaismaisemissa. Palmut, aurinko sekä ihmisten drinkkilasit saivat minutkin hilpeälle tuulelle.

DSC_1011 copy

PME Records, Blockfest ja LiveNation Finland olivat yhdistäneet voimansa, jotta Hernesaaressa päästäisiin nauttimaan kunnolla. PME Block Partyjen tarkoituksena oli, että ihmiset pääsevät kuuntelemaan kyseisen levy-yhtiön artisteja sekä yllätysvieraita. PME Records on suomalainen levy-yhtiö , joka on tunnettu muunmuassa perustajistaan. Levy-yhtiön perustajana nimittäin toimii yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä, JVG ( Ville-Petteri Galle ja Jare Brand). Kyseisellä levy-yhtiöllä työskentelevät esimerkiksi Tippa-T, Reino Nordin, Gracias, Gettomasa, Elias Gould, listoilla loistavasti sijoittunut Alma sekä itse JVG.

DSC_1370 copy

Ilta-auringosta nauttiva väki tuntui lähinnä pienimuotoiselta festarikansalta. Ihmisiä oli paljon, kuplivaa virtasi ja katseita vaihdettiin. Myös naurua ja puhetta kuului joka suunnalta, ja festarityyppinen ruokakatu oli tupaten täynnä. Artistien esiintyessä ihmiset kerääntyivät lavan ääreen tanssimaan.

DSC_0910 copy

Tippa-T esiintyi yhtä vahvalla flow’lla, kuten aina ennenkin. Myönnän olevani kyseisen artistin fani, ja sitä suuremmaksi faniksi kasvan mitä useammin pääsen näkemään hänen esiintymisiään. On vaikea kuvailla, mikä artistissa kiehtoo. Kiehtooko ”likainen klubiräppi” vai kenties hänen ujon pojan olemuksensa, mikä kuitenkin katoaa hetkessä herran astuessa lavalle. En myöskään tainnut olla ainut, joka fiilisteli Tippa-T:n olemusta. Nimittäin eturivin mimmejä katsoessa oli varmaa, että jonotuslistalle tässä joutuisi…

DSC_0979 copy

Mielestäni illan parhaan keikan veti Reino Nordin. Reinon omaperäinen tyyli ja lavakarisma ovat hyvin hypnoottisia. Huomasin keikan aikana, että unohdin kaiken ympäriltä enkä pystynyt keskittymään mihinkään muuhun kuin itse esiintyjään. Joidenkin mielestä kyseisen artistin musiikki on ollut jo vähän liiankin siirappista. Ehkä, mutta kukapa ei haluaisi, että itsestään tehtäisiin tuollaisia kappaleita. Puhu vaan -kappaletta esittäessä yleisökin oli aivan liekeissä ja lauloi vahvasti mukana. Parasta tällaisissa hetkissä on nähdä artistien vaikuttuneet ilmeet ja onnellisuus, kun yleisö laulaa mukana heidän kappaleitaan. Fiilistelyn näkeminen tuntuu niin hyvältä jo yleisönkin seasta, etten voisi kuvitellakaan, miltä tuntuisi olla itse artistina lavalla.

DSC_1139 copy

Illan kruunasi JVG:n energinen esiintyminen, mikä ei myöskään tuottanut pettymystä. Koko Hernesaari raikui, ja ohi menevät veneetkin pysähtyivät kuuntelemaan musiikkia. Lavalla yhtyeen kanssa nähtiin muunmuassa Mikael Gabriel, Gracias ja Pete Parkkonen. Koko keikan ajan vallitsi ystävällinen ilmapiiri, ehkä jopa jollakin tapaa yhteenkuuluva. Koko porukka tuntui olevan läsnä, eikä auringonlasku myöskään huonontanut tunnelmaa. Hernesaari kirjaimellisesti hehkui.

DSC_1415 copy

Tapahtumana PME Block Party oli hyvin raikas ja yllätti odotukseni, vaikka aluksi olin hieman skeptinen. Hernesaaren ranta on erinomainen paikka järjestää tämän kaltainen tapahtuma, ihmisiäkin oli paikalla tyylillisesti laidasta laitaan. Paikalla oli myös paljon muitakin tunnettuja artisteja nauttimassa tapahtumasta. Jos minulta kysyttäisiin, haluaisinko viettää kyseisen tapahtuman uudelleen, vastaisin ehdottomasti myöntävästi ja siemailisin mielelläni ohessa vaikka lasin kuohuvaa.

DSC_1399 copy

Hernesaaressa järjestettäviä tapahtumia voit tarkastella tästä.

Katso kattava kuvagalleria tapahtumasta täältä.