Pokémon Go Plus tulee – tässä kaikki mitä sinun siitä tarvitsee tietää!

Se on älykellon tapainen laite, jonka voit liittää Bluetoothin avulla älypuhelimeen. Pokémon Go Plus siis helpottaa suunnattomasti Pokémon Go:n pelaajia olemaan valppaampia liikenteessä, eikä heidän enää tarvitse olla koko aikaa nenä kiinni puhelimen näytössä.

Tämän käyttökelpoisen laitteen voi pukea ranteeseen kuin kellon, laittaa kiinni klipin avulla vaatteisiin tai ihan vain taskuun. Jos Pokémon on lähettyvillä, se ilmoittaa LED-valolla ja värinällä siitä. Voit halutessasi kaivaa puhelimen taskusta, katsoa mikä Pokémon on kyseessä ja napata sen perinteisellä tavalla. Pokémonin voi napata myös painamalla laitteessa olevaa nappia ja se heittää pallon puolestasi. Myöhempi ilmoitus kertoo, onnistuitko.

Pokémon Go Plus ilmoittaa myös läheisistä PokéStopeista, mutta kerätäksesi Pokémon pallot sun muut, sinun täytyy ottaa puhelin esille.

Koska se on vain Pokémon Go:n lisäosa, et välttämättä tarvitse sitä kokonaiseen Pokémon Go -elämykseen. Pelaamiseen kun tarvitset yksinkertaisesti vain älypuhelimen.

Sen sijaan se helpottaa ja mukavoittaa PokéStoppien ja Pokémonien löytämisessä. Jos pidät laitetta esimerkiksi ranteessasi, voit elää jokapäiväistä elämääsi ja pysähtyä vasta, kun laite ilmoittaa lähellä olevasta Pokémonista tai PokéStopista.

Julkaisupäivänä Pokémon Go Plus toimii vain iOS:lla. Se on yhteensopiva iPhone 5:n ja tätä uudempien iPhonien kanssa. Käyttöjärjestelmän täytyy olla iOS 8 tai uudempi.

Valitettavasti Pokémon Go Plus on vasta kehitteillä Android-puhelimille.

Paketin sisältä löydät Pokémon Go Plus -laitteen, polyesterisen rannekkeen, jonka mitat ovat 4-7cm puettuna ja vaihdettavan CR2032 Litiumpariston, joka toimii laitteen virtana.

Laite itsessään näyttää Google Mapsin osoittimelta ja on kooltaan 46 x 33 x 17,5mm ja painaa vain 13 grammaa.

Suomessa laitteen suositushinta on alle 60 eurolla.

Suomessa ennakkotilaukset ovat jo käynnissä. Laitteen voi tilata mm. Puolenkuun Peleistä tai Game Housesta.

Jos joku on vielä onnistunut pysymään täysin pimenossa Pokémon Go -manialta, alla video, joka kertoo mistä pelissä on kyse.

Pääkuva: Nelly Tatti

Kuvituskuvat: Nintendo

Korjaus 28.7. 

Nintendo julkaisi Facebookissa tiedotteen, jonka mukaan lisälaitteen julkaisu tulee viivästymään syyskuulle.


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.