Puhtia päivään Puhtikaurasta – kokeile chiapuhtivispipuuroa

Niin mikä ihmeen Puhtikaura? Puhtikaura on täysjyväkaurajauhetta, mikä on valmistettu puhtaasta suomalaisesta kaurasta. Kauran alkuperä on jäljitettävissä viljelijästä peltoon asti. Myllyssä, jossa kaura jauhetaan, käsitellään muitakin viljoja, joten täysin gluteenitonta puhtikaura ei valitettavasti ole.

Missä tätä puhtikauraa voisi sitten käyttää? Itse sekoitin pääsääntöisesti puoli desiä kaurajauhetta smoothien sekaan, jolloin sain smoothieen mukavan lisän suolistoa hellivää kuitua ja aamun hyvin käyntiin. Nälkä pysyi loitolla pidemmän aikaa, jos lounaalle meno venähti. Jauheen maku ei ole kovin voimakas, joten se oli helppo sekoittaa mihin tahansa.

Smoothien rinnalle ideoin raaka chia-vispipuuron, johon lisäsin puhtikauraa. Puolukka ei ole koskaan ollut lempimarjani, mutta nostalgiahuuruissani ja kauran pyöristäessä puolikan kirpeyttä söin hyvillä mielin koko satsin.

CHIA-PUHTIVISPIPUURO

Yhdelle

3 rkl chia-siemeniä

2,5 dl kauramaitoa (tai muuta nestettä)

0,5 dl puhtikaura-jauhetta

2,5 dl puolukoita

Puolikas banaani

1 tl agavesiirappia

Mittaa chia ja kauramaito kulhoon ja sekoita. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita uudelleen. Jätä seos yöksi jääkaappiin turpoamaan.

Laita aamulla chia-geeli, jäiset puolukat, puhtikaura-jauhe sekä banaani tehosekoittimeen. Lisää lopuksi agavesiirappi, sekoita ja tarkista maku. Jos puuro tuntuu liian jämäkältä, lisää sekaan 0,5 dl vettä.

Nauti vispipuuro kauramaidon ja puolukoiden kera.

puhtikaura-2

Lue myös: Puhtikaura taipuu moneksi – kokeile vegaanisia amerikkalaisia pannareita

Lue myös: Puhtia arkeen: Gluteenittomat puhtikaura-siemenleivät

Teksti ja kuvat: Jenna Pietikäinen