Raivokas naisenergia vei voiton miesuholta Nosturilla

Tasan viikko sitten pärähti käyntiin kahden päivän mittainen, Helsingissä järjestetty, M.O.S.H Festival, joka keräsi Nosturin ja Elmun baariin parisenkymmentä hardcore-, ja punkbändiä sekä kasan UG-räppäreitä. Illan Elmun aurinkoisessa baarissa aloittanut Ronskibiitti loi ehdottomasti tunnelman iltaa varten energisellä esiintymisellään.

Ronskibiitti_03

Ihmisten hiljalleen paikalle virratessa soitti Mind Chaos festareiden ensimmäisen päivän viimeisen alakerran keikan ennen Nosturin puolelle siirtymistä. Vaikka pojat soittivat yhtä energisesti ja taidokkaasti kuin aina, jäi yleisö valitettavasti yllättävän kylmäksi verrattuna poikien parin viikon takaiseen Hardcore Thursdaysin keikkaan.

Mind Chaos_05

Yleisön “kylmyys” jatkui myös Bloodlandsin ja You Can’t Keep Me Downin aikana, kunnes M.O.R.A:n naisenergia suoraansanottuna räjäytti Nosturin. Naisraivo sai selkeästi koko illan parhaimman vastaanoton ja tempasi yleisön hienosti mukaansa. Valitettavasti sekä seuraavina soittaneet Rejected että Upright jäivät yllämainitun naisraivon jalkoihin taidoikkaista ja vauhdikkaista esiintymisistään huolimatta. Yleisö oli onneksi nyt saatu lämpimäksi ja molempien bändien aikana nähtiin sitä festarien nimenkin perusteella odotettua moshaamista.

M.O.R.A._03

Viimeisenä soittanut Laineen Kasperi ja Palava Kaupunki toi M.O.S.H festivaalien ensimmäisen päivän huumaavaan päätökseen. Keikan venyessä melkein tunnin mittaiseksi ei yleisössä näkynyt laantumisen merkkejä. Heti alusta asti laulaneet ja jammailleet moshaajat jaksoivat hienosti aamun pikkutunneille katsella bändin karismaattista ja taidokasta esiintymistä.

Laineen Kasperi & Palava Kaupunki_08

Tsekkaa myös kattavat kuvagalleriat festareilta: M.O.S.H Festival Helsinki @ Nosturi 01-02/04/2016

Kuvat: Jetro Stavén