Räjäyttävä energiapommi: Papa Roach päätti Euroopan kiertueensa Helsinkiin

Kalifornialainen Papa Roach päätti viime torstaina kunniakkaasti seitsemän viikon Crooked Teeth -kiertueensa Helsingin The Circukseen 26.10. Lämmittelijänään yhtyeellä oli kotimainen vaihtoehtometallista aloittanut, nykyään elektronisempaa musiikkia tuottava Sara.

Alunperin Papa Roachin piti tulla Suomeen jo syyskuun alussa, mutta Pohjois-Euroopan kiertue jouduttiin siirtämään yhtyeen laulajan Jacoby Shaddixin äänihuulileikkauksen takia. Hänet leikattiin samoista ongelmista viimeksi viisi vuotta sitten. Mies toipui kuitenkin nopeasti ja niin Euroopan kiertue pääsi jatkumaan pienellä viiveellä.

_DSC7998 copy

Vuonna 1993 perustettu yhdysvaltalainen rock- ja metalliyhtye on ehtinyt uransa aikana julkaista yhdeksän albumia, ja tänä vuonna ilmestyneen Crooked Teeth -albuminsa tiimoilta saimme yhtyeen myös Suomeen.

Ilta alkaa Saran keikalla, jonka aikana The Circuksessa on jo melkoisesti väkeä. Lämppäri hoitaa keikan tyylikkäästi vanhoilla ja uusilla kappaleilla antaen odotusta illan pääesiintyjälle. Tunnelma on odottava ja esirippu nostetaan yleisön ja lavan väliin. Odotusta nähdä illan pääesiintyjä nostetaan entisestään aikataulusta poiketen vartin verran, jonka jälkeen lähtee intro-nauha pyörimään. Kajareista kajahtaa jenkkiräppäri Pharoahe Monchin Simon Says kappale.

_DSC8018 copy

Esirippu tipahtaa ja bändi räjäyttää illan käyntiin uuden levynsä nimikkokappaleella, ja yleisö on aivan pähkinöinä. Jacoby Shaddixin ääniongelmista tai leikkauksesta ei näytä jääneen jälkeäkään. Keikan uuden biisin aloituksen jälkeen sukelletaan suoraan yhtyeen tuotannon vanhempaan materiaaliin, kun bändi jatkaa kappaleilla Getting Away With Murder ja Between Angels And Insects.

Laulaja Shaddix viittoo tasaiseen tahtiin yleisöön päin pyytäen heitä aloittamaan moshpitin, josta yleisö ottaa kopin ja käy tuumasta toimeen. Energia keikalla on katossa läpi settilistan. Bändi ripottelee taidokkaasti vanhoja ja uusia biisejä uransa ajalta yleisölle pitäen sekä uudet että vanhat fanit tyytyväisenä.

_DSC7986 copy

Livebändissä mukana on myös basisti Tobinin veli Anthony. The Circuksen keikalla Anthony soittaa milloin missäkin biisissä kitaraa, syntikkaa, takoo rumpua tai laulaa taustoja. Puolivälissä keikkaa yleisölle annetaan tyylikäs ”hengähdystauko”, kun bändi soittaa kolme hitaampaa kappaletta PeriscopeGravity sekä vanhempi hitti Scars.

Illan covereina kuullaan Blur-hitti Song 2 sekä osa Linkin Parkin In The End -kappletta. Biisin loputtua bändi viettää hiljaisen hetken edesmenneelle ystävälleen. Seuraavassa välispiikissä Jacoby jatkaa aiheesta ja kertoo itsemurhan tehneen Chester Benningtonin olleen hyvä ystävä ja kuin oma veli. Molemmat laulajat ovat painineet samojen ongelmien kanssa ja seuraava kappale Blood Brothers omistetaankin Linkin Parkin edesmenneelle laulajalle.

_DSC8094 copy

Lopuksi kuullaan vielä pitkä encore, joka sisältää kappaleet: None Of The Above, Dead Cell, Last Resort ja …To Be Loved.

Keikka kokonaisuudessaan on energinen, hauska, viihdyttävä sekä täynnä vauhtia, herkkyyttä kuitenkaan unohtamatta. Bändi antoi vielä kerran kaikkensa kiertueen vikaan iltaan Helsingissä päättäen Euroopan rundinsa.

Katso kattava kuvagalleria keikalta täältä!

Teksti: Pete Janas

Kuvat: Nelly Tatti