Retropelit houkuttelevat takaisin lapsuuden yksinkertaisempiin aikoihin

Oletko yksi niistä, jotka ovat viettäneet jo tovin kotona ja kaikki mahdolliset kotiaktiviteetit ovat käytetty? Nyt korona-aikana monet ovat viettäneet aikaa kotona normaalia enemmän, mutta yhtä ihmisryhmää kotona oleilu ei välttämättä ole juurikaan haitannut, nimittäin pelaajia! Mikä olisikaan siistimpää kuin pelata hyvällä omatunnolla aamusta iltaan, ja pelejähän maailmassa riittää. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että omat pelit on koluttu läpi ja haluaisit sukeltaa uusien peliseikkailujen pariin, niin yksi mahdollisuus on sukeltaa retropelien maailmaan!

Retropelejä pelatessa nousee pintaan muistot lapsuudesta, sekä löytää samalla paljon jännittäviä ”uutuuksia”, joihin et ole aiemmin törmännyt. Retropelit houkuttelevat ihanalla tyylillään sekä
haastavuudellaan. Monissa peleissä ei pystynytkään tallentamaan peliä silloin kuin halusi, mikä lisää pelaamiseen paljon haastetta. Retropeleistä löytyy niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, että jokaiselle löytyy varmasti jotain omaan makuun. On tasohyppelyä, roolipeliä, seikkailua ja räiskimistä.

Mistä sitten pääsee käsiksi näihin suorastaan tarunhohtoisiin retropeleihin? Ja entäs millä niitä pelataan? Monista peleistä on tehty uudelleen julkaisuja uudemmille konsoleille ja tietokoneelle, mutta todelliseen retrofiilikseen pääsee, kun käytät aitoa alkuperäistä konsolia! Käytettyjä ja täysin toimivia retrokonsoleita löytyy paljon myynnistä netistä, mm. Torilta, Retromagiasta, VPD-pelikaupasta, Facebook-kirpputoreilta ja vaikka mistä.

Käytettyä konsolia ostaessa kannattaa vertailla hintoja ja kysellä myyjältä tarkasti laitteen kunnosta. Hinnat saattavat vaihdella paljonkin ja erityisesti ohjainten ja piuhojen kunnossa voi olla paljon eroja. Onneksi netistä löytyy kuitenkin myös ohjaimia ja muita varaosia ostettavaksi.

Tähän mennessä omat suosikkikonsolit ovat Nintendo GameCube sekä Snes (Super Nintendo Entertainment System). Myös Nintendo 8-bittiselle löytynee muutama oma suosikki.

Pelejä näille konsoleille löytyy myös samoista osoitteista. Joitakin pelejä saattaa löytyä todella halvalla kun taas osasta harvinaisuuksia saa maksaa huomattavia summia. Tässä kannattaa siis olla tarkkana ja vertailla kuntoa sekä saatavuutta. Pelejä kun on paljon erilaisia, on retropelienkin joukkoon sattunut hyviä sekä huompia pelejä, mutta niitä huonompiakin yksilöitä voi olla hauskaa kokeilla ja nauraa niiden kömpelyydelle. Nämä pelit eivät jaksa usein kuitenkaan kantaa pelin loppuun asti ja jäävät kesken.

Omia suosikkeja tällä hetkellä ovat mm. Donkey Konga, musiikkipeli GameCubelle. Tämä peli on kuin bongorumpujen Guitar Hero, ja se on erityisen hauska pelattava kaveriporukassa, sillä muut voivat osallistua pelaamiseen taputtamalla! Kyllä, rummutusohjaimessa on mikki, joka kuulee taputukset. Toinen ehdoton suosikki on Secret of Mana Snessille. Pikseligrafiikat ovat todella kauniit ja tarina mukaansatempaava. Tässä pelissä on yllättävän hyvät tallennusmahdollisuudet, jotka tulevat tarpeeseen, sillä ajoittain taistelut hirviöiden kanssa saattavat olla hyvinkin haastavia.

Muita suosikkeja ovat:

The Lion King (Snes)
Donkey Kong Country (Snes)
Kirby’s Ghost Trap (Snes)
Super Star Wars (Snes)
Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex (GameCube)