Rockfestin siirto uudelle tapahtumapaikalle ei sujunut ongelmitta

Hyvinkään lentokentällä hemmoteltiin raskaamman musiikin ystäviä 4 päivää kestävällä Rockfest-tapahtumalla 6.-9.6.2018. Edellisvuodesta paljon palautetta saanut konsepti siirrettiin fiksumpaan miljööhön Vantaalta, joka tarjosi festarikansalle hyvin tilaa temmeltämiseen.

Tänä vuonna Rockfestin koko alue oli anniskelualuetta, joten suosikkibändejä pääsi katsomaan hyvinkin läheltä tuoppi kourassa ja luvan kanssa. Viime vuodesta viisastuneena oli paikalle rakennettu huomattavasti enemmän anniskelupisteitä verrattaen edelliseen, eikä allekirjoittaneen korvaan ainakaan kantautunut valituksia, että joutuisi jonottamaan kohtuuttomasti saadakseen juotavaa.

Yleisöä Rockfestissa

Kuva: Niki Soukkio

 

Uutena lisäyksenä Rockfestissa olivat käytössä Cashless-rannekkeet, jotka varmasti omalta osaltaan myös nopeuttivat ostosten tekoa. Ihan ongelmitta ei rannekkeiden käyttöönotto kuitenkaan sujunut ja keskiviikkona ranneke-infoon oli todella hitaat ja pitkät jonot. Itseäni myös hämmästytti se, että kyseiselle pisteelle oli varattu erittäin vähän henkilökuntaa ja palvelu tapahtui englanniksi. Itselläni Lontoo taipuu jotenkuten ja tulen ymmärretyksi, mutta kaikkien kohdalla ei ole niin, etenkin kun koittaa pohtia miksei ranneke jostain syystä toimi. Luulen, että infossa on revitty yksi jos toinenkin hius/partakarva, joten suomenkieltä taitavat asiakaspalvelijat olisi ollut kova juttu, kun Suomessa kuitenkin ollaan. 

Itse en saanut koko festareiden aikana synkronoitua rannekettani puhelimeeni, jotta olisin saanut näppärästi ladattua rannekkeelle tarvittaessa rahaa Mobile Payn kautta. Asiaa koitettiin selvitellä ranneke-infossa, mutta emme päässeet puusta pitkälle ja tyydyin kohtalooni. Jouduin lopulta ravaamaan lataamassa erikseen rannekkeenlatauspisteellä arvoa, josta joutui maksamaan joka kerta 1€ palvelumaksua. Onneksi lataaminen kävi vaivattomasti eikä tällekään pisteelle tarvinnut jonotella. Festarialueen koon huomioon ottaen olisi ollut mukavaa, jos latauspisteitä olisi ollut vielä muutama enemmän, mutta tulipahan kerrytettyä askelmittariin elämää tältä osin.

Rannekkeenvaihtoa Rockfestissa

Kuva: Niki Soukkio

 

Kaiken kaikkiaan niin infon työntekijät kuin koko festareiden henkilökunta olivat kaikki kyllä todella ystävällisiä ja pitkäpinnaisia, vaikka asiat eivät sujuneetkaan ihan oppikirjamaisella kaavalla. Tästä siis iso kiitos niin järjestäjille kuin henkilökunnalle. Uskon, että rannekkeen varassa oleva Rockfest söi lopulta varmasti baarihenkilökunnan tuloja, sillä itse olisin mielelläni jättänyt hyvästä palvelusta tippiä, vaan eipä ollut käteistä mukana. Uskon, että moni muukin olisi mielellään tippiä jättänyt ja muutamistakymmenistä senteistä kertyy lopulta iso potti jaettavaksi tekijöille.

Huvipuistolaitteitakin oli meidän iloksi lentokentälle tuotu useita, ja oli mukava huomata, että juhlayleisöä tuntui lapsettavan aika hyvin. Mitään maailmanpyörä-tyyppistä aparaattia alueella ei ollut – en tiedä oliko tietoinen päätös – mutta voisin kuvitella, että olisi vetänyt hyvin kävijöitä näköalansa takia mikäli sijoittelu olisi ollut suopea lavojen olinpaikkoja silmälläpitäen.

Yleisöä Rockfestissa

Kuva: Niki Soukkio

 

Keskiviikko 6.9.2018

Keskiviikon pääesiintyjänä nähtiin ei enempää eikä vähempää kuin herra Ozzy Osbourne itse, edelleen ihka elävänä ihmeenä. Ja olihan se hienoa katseltavaa ja kuunneltavaa, jestas!
Kovin odotin keskiviikolta myös Stone Souria, mutta kiitos ranneke-sekoilujen ja ristiriitaisen infon mediapassien/parkkeerauksen suhteen sain nauttia yhtyeen antimista pelkästään audiona.

Torstaina en itse päässyt paikalle, mutta mitä olen tutkivaa journalismia suorittanut niin illan pääesiintyjä Judas Priest oli pitänyt yleisöä oikein hyvänään, ja keikka on saanut paljon kiitosta sosiaalisessa mediassa.

Manson esiintyi Rockfestissa

Kuva: Niki Soukkio

Perjantai 8.6.2018

Perjantaina oli hyvä tarjonta monenmoista laulu- ja soitinyhtyettä. Oli ilo olla paikalla todistamassa kun Turmion Kätilöt pokkasivat itselleen kultalevyt ja tanssittivat yleisöään taatulla laadulla. Pääesintyyjäksi buukattu Marilyn Manson, jota itse odotin kovin, kun en herran livekuntoa ollut aikaisemmin päässyt katsastamaan, oli kyllä itselle pettymys. Upeasta äänestä ja vanhasta tuotannosta huolimatta itselle välittyi fiilis siitä, ettei herraa oikein jaksa esiintyminen kiinnostaa. Mansonin meno oli melko ponnetonta ja nukkuvaa, ja keikka loppuikin n. 15min odotettua aikaisemmin.

Illan positiivinen yllättäjä oli kuitenkin Hollywood Undead, jonka aikana nousi tanssijalka koreasti yleisön seassa monella! S-Toolin livekunto olisi myös ollut mukava todistaa, mutta soittivat samaan aikaan edellä mainitun kanssa, ja HU vei lopulta pidemmän korren.

Hollywood Undead Rockfestissa

Kuva: Julius Konttinen

 

Lauantai 9.6.2018

Lauantaina Rockfestissa päästiin todistamaan romantiikkaa oikein olan takaa, kun Amaranthen kitaristi Olof Mörck kosi tyttöystäväänsä päälavalla kesken keikan. Yleisön joukossa tuntui monilla menevän sipulia silmään tämän johdosta, ja sama efekti tuntui käyvän myös lavan bändiläisillä. Amaranthe vetäisi mielestäni muutenkin hyvän keikan, jota oli ilo katsella ja kuunnella. Kaikeksi harmikseni viimeinen biisi keskeytettiin kireän aikataulun vuoksi. Ottaen huomioon, että bändillä oli hieman teknisiä ongelmia lavalla, olisi ollut kohtuullista saada veivata viimeinen biisi edes rauhassa loppuun. Se ei silti onneksi vaikuttanut keikan yleisfiilikseen ja ulosantiin.

Odotin kovasti Opethin näkemistä ja kyllä odotus kannatti. Herraa oli todella ilo kuunnella, ja erityisesti mieltäni lämmitti pieni lämminhenkinen kuittailu jääkiekosta. Pääesiintyjänä lauantaina tempoi Avenged Sevenfold, jota en valitettavasti itse enään nähnyt, mutta korviini on kantautunut, että heidänkin veivauksensa on ollut kaikenkaikkiaan yleisöä viihdyttävää.

Opeth esiintyi Rockfestissa

Kuva: Julius Konttinen

 

Rannekkeenvaihtojupakasta huolimatta Rockfest jätti positiivisen mielen. Tölkkipantteja ei alueella ollut ollenkaan, mikä oli mielestäni hyvä asia ja helpotti asiakaskunnan festarointia. Roskiksia olisi kuitenkin kaivannut selkeästi enemmän nimenomaan tölkkejä varten. Nyt niitä lenteli hyvin paljon sekajätteen mukana roskikseen, eikä enää uudelleen kiertoon. Toivon, että ensi vuonna panostettaisiin myös vielä lisää myyntipuoleen ja meidän autoilevien holittomaan tarjoiluun. Jätskikioskia jäin myös kaipaamaan… (Korjaus 12.6.2018: Pikkulinnut kertoivat, että semmonenkin löytyi, muttei minun silmäetäisyydelle ennättänyt)

Otsikkokuva: Julius Konttinen, Rockfest 2018