Ruotsalainen Truckfighters toi aavikkorockin Elmun baariin

HeartBeatsin ensimmäinen keikkaraportti Elmun baarin tiistaiselta keikalta, jolle oli tuotu yhteen ruotsalainen Truckfighters sekä suomalaiset Varvara ja The Empire Strikes. The Empire Strikesin aloitellessa settiään näytti keikkapaikka vielä aika tyhjältä – ehkä kolmisenkymmentä ihmistä paikalla ja suomalaiseen tapaan tietenkin takanurkassa. Ehdottomasti pisteet pojille kuitenkin energisestä lavashowsta, joka kesti aina hamaan loppuun asti!

Seuraavana lavalle nousi allekirjoittaneen vahvasti vakuuttanut Varvara. Näilläkin pojilla oli aivan mahtava lavaenergia ja heidän ilonsa musiikkiin loisti kuin Naantalin (vai haminan?) aurinko! Ainoana miinuksena mainittakoon torvien äänentoisto. Aluksi liian kovaa ja epäselvää, ja toisissa kohdissa taas liian vaimeaa. Loppua kohden kombinaatio oli onneksi juuri sopiva, ja yleisökin alkoi löytämään sekä menojalkansa että yleisesti ottaen paikan päälle. Mainittakoon vielä, että Varvara julkaisee tänään uuden albuminsa – suosittelen kotiuttamaan kyseisen plätyn!

Viimeiseksi varmasti illan odotetuin artisti, vuonna 2001 perustettu Truckfighters, joka asteli lavalle aivan täyden baarin eteen. Herrat soittivat hienon setin, johon myös yleisö näytti olleen enemmän kuin tyytyväinen. Kauniit melodiat veivät kuulijan transsinomaiseen tilaan, enkä yhtään ihmettele miksi bändiä on usein verrattu Queens of the Stone Ageen. Sekä kolmikon rakkauden lavalla esiintymiseen että ‘We are doing this for ourselves’ -asenteen huomaa jo kaukaa, ja suosittelen tekemään tuttavuutta tämän bändin kanssa, jos aavikkorock kolahtaa.

Kuvat: Jasmiina Kiiski