Salaiset Kansiot tekee paluun kuudella uudella jaksolla

Tiistai 26.1.2016 on historiallinen päivä ainakin kaikille scifi-faneille. Legendaarinen Salaiset Kansiot eli The X-Files palaa uusilla jaksoilla Foxille. Vuonna 2002 lopetettu sarja on toiminut inspiraationa muille scifi-sarjoille ja noussut erityisesti netissä kulttisuosioon.

Mikä sarjasta teki niin erityisen? Sarjan päähenkilöt Dana Scully ja Fox Mulder tietenkin. Salaiset Kansiot heitti totutut sukupuoliroolit päälaelleen, sillä Scully edustaa rationaalista ajattelua, niin sanottua maalaisjärkeä, ja Mulder taas on kiinnostunut kaikesta yliluonnollisesta. Sarjan ensimmäiset osat on julkaistu kultaisella 90-luvulla, jolloin vahvat naishahmot alkoivat kiinnostaa suurta yleisöä ja haluttiin nähdä muutakin kuin blondibimboja. Scully on tästä loistava esimerkki. Yksi syy suosioon on varmasti myös päähenkilöiden välinen suhde, joka on täynnä jatkuvaa jännitettä ja flirttailua ensimmäisestä osasta viimeiseen.

Jos et ole sarjaa aiemmin seurannut, kannattaa katsastaa ainakin sarjaan liittyvät elokuvat: The X-Files (1998) ja The X-Files: I Want to Believe (2008).

Salaiset Kansiot Foxilla tiistaisin klo 21:00.
Kuva: Youtube