Santa Cruzin energinen show sai adrenaliinin virtaamaan Tavastialla

Suomalainen, jo melkoisen maineen maailmallakin kasvattanut, Santa Cruz esiintyi legendaarisella Tavastialla perjantaina 25.11.2016. Olin kerrankin ajoissa ja jouduin jopa odottamaan ulkona ovien aukeamista. Tavastian edustalla komeili bändin keikkabussi, jonka edessä fanit ottivat selfieitä. Santa Cruzin muutaman kerran nähneenä tiesin jo mitä odottaa, enkä pettynyt tälläkään kertaa.

santacruz_02

Pikku pakkasen viilentämän yleisön lämmitteli Helsinkiläinen Saints For Mass Production, joka oli minulle aivan vieras yhtye, mutta esitys oli siitä huolimatta varsin toimiva. Eturivissä oli tuttuja kasvoja edellisiltä Santa Cruzin keikoilta, mikä kertonee siitä, että bändillä on vahva fanijoukko, joka on ja pysyy eturivissä. Yllätyksekseni yleisössä oli aika kirjavaa porukkaa, oli nuoria ja vanhoja, oli hevimiehiä ja yhden julkkisräppärinkin bongasin.

saintsformassproduction_02

Vihdoinkin bändi astuu lavalle Pirates Of The Caribbean  -elokuvista tutun tunnuskappaleen He’s A Pirate’n saattelemana ja ottaa yleisön välittömästi haltuunsa. Jätkien energia saa kaikkien adrenaliinin virtaamaan ja pieni pittikin saatiin yleisöön muodostumaan innokkaimpien fanien toimesta.

santacruz_20

Vokalisti Archie Cruzilla on sellainen pilke silmäkulmassa, että hänelle tuskin kukaan sanoisi ”ei”. Itse kuitenkin keikoille päädyn aina Johnny Cruzin taiturimaisen kitaroinnin takia. Muistan, että jo yläasteella itsekin kitaraa soittaneena ihailin Johnnyn taitoja ja mietin usein, että ”tosta tulee vielä joskus jotain isoa”, enkä ollut väärässä.

santacruz_09

Santa Cruz on ehdottomasti livebändi. Se on nähtävä itse, ja jos ei puhki soitetut radiohitit uppoa muuten, niin keikan jälkeen ne kummasti taas uppoaa. Yleisössä tuli helposti sellainen olo, että bändi soittaa juuri sinulle ja se saa varmasti monen jalat veteläksi, eikä kontakti yleisöön kadonnut missään vaiheessa. Tämä on sitä hard rockia parhaimmillaan.

santacruz_18

Keikan päätyttyä poistuin Tavastialta ärsyttävä kestovirne naamallani. Jäin janoamaan lisää, mutta poikien keikkarundi alkaa olla tältä vuodelta taputeltu, jos ei Jyväskylään tai Ouluun asti ennätä joulukuussa.

Katso täältä kattava kuvagalleria keikalta.

Teksti & kuvat: Jessica Johanson