Sauna-Timo oli hengessä mukana The Offspringin Helsingin keikalla

Yhdysvaltalainen punkrock-legenda The Offspring soitti yhteensä kolme keikkaa Suomessa viime viikolla. Ensimmäinen näistä oli torstaina 25. heinäkuuta Helsingin Suvilahdessa. Pääsy konserttialueelle vaati pientä parkouria niiltä, jotka eivät halunneet kiertää kunnostusaluetta kiertäviä korkeita betoniporsaita. Tuttu asfaltti oli tällä kertaa kivistä hiekkatietä, eikä kateeksi käynyt niitä, jotka olivat varustautuneet hienoimpiin kenkiinsä.

Jonoa ei alueelle ollut ja pieneksi rajatulla K-18-konserttialueella sai vapaasti nauttia alkoholia. Alunperin asia hieman pelästytti allekirjoittaneen. Kaljan virtauksesta huolimatta kaikki kuitenkin käyttäytyivät mallikkaasti. Tämä johtunee ehkä läsnäolijoiden totuttua korkeammasta keski-iästä.

Kanadalainen rock-yhtye Danko Jones otti Suvilahden haltuun hieman ennen ilta kahdeksaa kauniissa auringonpaisteessa ja saikin yleisön kevyesti joraamaan mukanaan. Yhtyeen vokalisti Danko Jones mainitsi välipuheessaan muun muassa, ettei ole tottunut Suvilahden kaltaiseen yleisöön, koska soittaa yleensä hikisillä rock-klubeilla, kuten Tavastialla. Mies toivookin yleisön täyttävän taas Tavastian seuraavalla kerralla saavuttuaan omalle keikalle Helsinkiin.

Yhtye on nähty musisoimassa useaan otteeseen Suomessa, ja seuraavan kerran heidät nähdään taas marraskuussa Hartwallin lauteilla lämmittelemässä Volbeatia yhdessä Baronessin kanssa. Tunnelma Suvilahdessa oli Danko Jonesin setin ajan selvästi laantuneempi kuin mitä yhtyeen omilla keikoilla on totuttu näkemään, mutta lämppärivalintana rock-trio oli juuri täydellinen.

Kauan odotettu The Offspring otti lavan haltuun noin puoli kymmenen aikaan illalla Americana-kappaleella. Yhtyeen keulahahmo Dexter Holland yllätti yleisön asuvalinnallaan, sillä hänellä oli päällään musta paita, jota koristi Sauna-Timon (Timo Kaukonen) kasvot ja Holland omistikin Come Out And Play -kappaleen Kaukoselle. Gone Away -kappale laulettiin pianon säestämänä rauhallisesti, ja mikäli aurinko ei olisi vielä illalla paistanut niin kirkkaasti taivaalta, olisi Suvilahden valaissut perinteinen sytkärimeri yleisössä.

Suurimman reaktion yleisössä kuitenkin loi nostalgisimmat kappaleet, kuten Why Don’t You Get A Job ja Pretty Fly (For a White Guy) sekä tietenkin The Kid’s Aren’t Alright. You’re Gonna Go Far Kid kannusti myös yleisön hyppimään tasajalkaa. Konsertti lopetettiin vielä valoisaan aikaan puoli yhdentoista paikkeilla vuoden 1994 hitillä Self Esteem.

Toisin kuin muissa ulkoilmakonserteissa, The Offspringin fanit eivät poistuneet alueelta ennenkuin yhtye itse oli poistunut lavalta. Jo 35 vuotta jatkuneen uran aikana on tällä legendaarisella punkrock -yhtyeellä vielä energiaa jäljellä ja miesten livekunto on edelleen kova. Toivottavasti pääsemme vielä pitkään nauttimaan herrojen musiikista ja sen mukana tuomasta nostalgiasta!

Löydät täältä kuvagallerian keikalta.

Kuvat: Maria Mihhailova


Margarita on eläimiä rakastava outolintu Helsingistä ja maailman paras äiti tyttärensä mielestä. Eläinten pelastamisen lisäksi tykkään kovasti neuloa ja unelmoida suuria - joku päivä vielä julkaisen oman kirjan.