Siivouspäivä tulee taas – parhaat tärpit myyjille

Toisen roina on toisen onni. Vuoden siistein päivä, Siivouspäivä rikastuttaa kaupunkikulttuuria jo neljättä vuotta kierrätysfestivaalihengessä, kun kuka tahansa voi myydä itselleen tarpeettomaksi käynyttä omaisuutta kadunvarsilla, puistoissa tai vaikka kotonaan.
Tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa, seuraavan kerran tulevana lauantaina 28. toukokuuta. Siivouspäivän sydän on kiistatta Helsinki, jossa nettisivujen mukaan vaikuttaa yli 800 myyntipaikkaa, mutta myös muualta Suomesta löytyy ideasta kopin ottaneita kaupunkeja.

Listasin myyjiä varten muutamia olennaisimpia asioita, jotka edesauttavat Siivouspäivän onnistumista, ja jotka ovat toki sovellettavissa myös tavalliseen kirpputorimyyntiin.

Esillepano
Tämä lienee se tärkein. Suurimmalla osalla myyjistä ei olosuhteet huomioon ottaen ole mukana myyntipöytiä tai vaaterekkejä, joten palstan siisteys ja houkuttelevuus nousevat entistäkin tärkeämmiksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myyntiin olisi syytä tuoda vain puhdasta ja ehjää tavaraa, eli sellaista mitä itsekin voisit ostaa. Lisäksi kannattaa jo omaa kantamista helpottaakseen miettiä, tuoko näin kesää vasten myytäväksi laskettelumonoja ja untuvatakkeja vai jotain näihin vuodenaikoihin sopivampaa.
Järjestele tavaroita usein ja pidä esillä ne kaikista parhaimmat palat, joiden uskot vetävän ihmisiä eniten puoleensa. Koon ja värin mukaan lajittelusta ei myöskään ole haittaa.

Hinnoittelu
Kun on kyse vanhan myymisestä eteenpäin, ei hintojen tulisi kohota pilviin. Ihmiset eivät valitettavasti maksa tunnearvosta, ja vaikka olisit itse pulittanut jostakin aikoinaan maltaita, ei kirpputoreilla uuden ja käytetyn arvo ole sama. Kuitenkin niitä pienempiäkin hintoja miettiessä on syytä muistaa tinkiminen, joka on monille tärkeää jo ihan periaatetasolla. Tavaraa ei siis kannata liikuttaa myytäväksi aivan ilmaiseksi.
Jos jonkin asian myynti huokeammin mietityttää, kannattaa kokeilla esimerkiksi Facebookin kirpputoriryhmiä.

Oikea asenne
Eli hyvä, iloinen ja reipas asenne. Positiivisuus ja avuliaisuus kantavat pitkälle monissa eri tilanteissa, mutta korostuvat etenkin Siivouspäivän kaltaisissa yhteisöllisissä tapahtumissa. Puhalla muiden myyjien kanssa yhteen hiileen, siivoa jälkesi ja kierrätä oikein se, mikä ei mennyt kaupaksi.

Ja lopuksi, varaa mukaan vaihtorahaa.

Mukavaa viikonloppua löytöjen parissa!

wp_hb-1

Ylätunnisteen kuva: Siivouspäivä