SKI/DIGIEXPO -messut 4.-6.11.2016

Toissa viikonloppuna vietetyt Digi-, Board- ja SkiExpot sekä Lätkä&Säbä 2016 toivat messukeskukseen kymmentuhatpäisen yleisön yhden viikonlopun aikana. SkiExpo avaa perinteisesti talvikauden ja paikan päälle tullaan tapaamaan tuttuja ja katsastamaan kauden uutuudet sekä hifistelemään ammattilaisten tuotoksia – niin itse kisoja kuin elokuviakin. Lätkä&Säbä taas kerää kokoon oman kansansa samoin kuin DigiExpo, joissa molemmissa päätarkoitus on tavata uusia ja vanhoja tuttuja, sekä tietenkin kisailla ja katsastaa kauden uutuudet.

407a9107llll

Lätkä&Säbä 2016 tarjosi kävijöille mahdollisuuden kokeilla taitojaan mailan kanssa, katsella uutuuksia, tavata alan ammattilaisia ja tietenkin myös vanhoja tuttuja. Lätkä&Säbä -puoli ei itseäni kummemmin säväyttänyt, vaikka “lätkämimmejä” olenkin. Tapahtuman kohderyhmä oli selkeästi itseäni nuorempaa ja kyseisiä lajeja fanaattisemmin seuraavia tai harrastavia.

407a9753llll

DigiExpossa sen sijaan esitellään digimaailman uutuuksia aina peleistä autoihin ja ajankohtaisiin luentoihin. Digipuoli oli itselleni hieman pettymys – olisin odottanut enemmän hifisteltäviä uutuuksia. Paikalla oli enimmäkseen jo kaupasta löytyvää (tai pian sinne tulevaa) teknologiaa sekä tietenkin uutuuspelejä. Pelit vaikuttivatkin olevan se eniten kävijöitä paikalle houkutteleva asia. Laiteuutuuksia ei löytynyt itselleni ollenkaan ja “tavallisille” tallaajillekin yksi ainoista hienouksista messuilla oli PlayStationin virtuaalilasit, joista palaute on ollut kaksipiippuista. Digipuolelta päällimmäisenä mieleen jäi Teslan uusi sähköauto ja iso pelilava sekä Gigantin hervottoman kokoinen myymäläständi.

407a9745llll

SkiExpo avaa perinteisesti pääkaupunkiseudun talvikauden ja paikan päälle tullaan tapaamaan tuttuja ja katsastamaan kauden uutuudet sekä tutkimaan ammattilaisten tuotoksia – niin itse kisoja kuin elokuviakin. Board-ja SkiExpo oli se, mikä itseni eniten houkutteli paikalle. Oli ihana nähdä tuttuja ja tuntemattomia, katsella vapaita harjoituksia, löhöillä fatboylla snoukkaleffoja katsellessa sekä tietenkin tarvikkeita hypistellen. Paikalla oli mahtavia puhujia koko viikonlopun ajan (muun muassa Antti Autti, Pekka Hyysalo ja Enni Rukajärvi) sekä mielenkiintoisia esittelyjä lajeista ja jopa mahdollisista vaihto-oppilasvuosista. Miinuksena SkiExposta sanottakoon, että lautavalikoima oli messuilla yllättävän pieni – olisin odottanut paljon suurempaa valikoimaa. Muuten messuilla oli sopivasti eri alan toimijoita: varusteiden myyjiä, erilaisia hiihtokeskuksia ja ihan ulkomaille asti matkoja järjestäviä tahoja. Messutarjoukset olivat myös yllättävän hyviä ja oikeasti varteenotettavia – erityisesti eri hiihtokeskuksilla.

407a9765llll

Board-ja SkiExpon puolella oli rakennettu sekä lumilaitailuramppi että vapaasti käytettävä skeittiramppi. Oli ihanaa katsella laudoilla rullaavia ja laskevia taitureita ja innostuipa meidän kuvaajammekin hyppäämään sunnuntai-illalla laudalle ja voisin sanoa, että ihan pro-tasolle ylsi!

407a9778llll

Nyt on talvikausi virallisesti avattu ja odottelenkin jo innolla rinteisiin pääsyä ja tietenkin ensi vuoden messuja!

407a9331llll

Katso kattava galleria messuista alta.

Teksti: Jasmiina Kiiski

Kuvat: AD


Markkinoinnin kandi, pamu, jonka intohimoina ovat mm matkailu, tapahtumatuottaminen, DIY-projektit ja musiikki. Elämän tehtävä: jakaa suomalaisen sisun ilosanomaa, hyvää karmaa ja rakkautta ympäri maailmaa