Somekampanjan avulla itselleen uuden jäsenen löytänyt R.A.E. julkaisi ensimmäisen yhteisen sinkun! -katso video

Viime elokuussa laulaja-lauluntekijä Emilia Rinne julkaisi R.A.E.-artistinimellä debyyttisinglen Annetaan kaiken mennä. Samalla hän ilmoitti etsivänsä itselleen duoparia sosiaalisesta mediasta. Tänään 27.1. julkaistun Sä vastaan sä -singlen musiikkivideolla nähdään kuin nähdäänkin kaksi laulajaa. Mutta miten kaikki tapahtui ja kuka videolla ensiesiintymisensä tekevä R.A.E:n toinen jäsen on?

Taannoisen somekampanjansa myötä Emilia sai kymmeniä yhteydenottoja, joista yhden lähettäjä oli helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Sani Valoranta.

“Näin Emilian ilmoituksen Facebookissa. Olin jo pitkään haaveillut musaprojektista, johon heittäytyä täysillä”, Sucker Punk ja thescape -yhtyeissä aiemmin vaikuttanut laulaja kertoo motiiveistaan. “Kampanjan aikaan olin juuri siirtynyt täysipäiväiseksi musiikinopiskelijaksi, ja mahdollisuus hyödyntää koulussa oppimiani asioita lupaavan projektin hyväksi tuntui vastustamattomalta tilaisuudelta.”

“Kun Sani laittoi viestiä, mun eka kela oli, et wau, kuka TÄÄ muija on??” Emilia kertoi ensireaktiostaan. “Meillä oli tosi paljon samoja ajatuksia sekä musiikin että elämän suhteen, ja huumorintajut osuivat yhteen. Lisäksi Sanin laulusoundissa oli jotain tosi makeeta. Kun tavattiin, samat fiilikset vahvistuivat entisestään.”

Emilia viestitteli jokaisen yhteyttä ottaneen laulajan kanssa, joista kahdeksan sopivimman oloisen kanssa hän tapasi kasvotusten, kerran tai useammin. “Kolmannella tapaamisella kiikutin Sanin tapaamaan tuottajaani Vesa Lappalaista, ja siitä alkoi musanteko kolmistaan.”

Sani jatkaa: “Homma vaikutti lupaavalta ja demot olivat hauskoja. Muhun teki vaikutuksen Empun rohkeus ja ammattimainen suhtautuminen musiikintekoon. Koska valintaprosessi ei ollut mun käsissä, annoin sen edetä omalla painollaan ja keskityin lähinnä olemaan oma itseni.“ Strategia selvästi kannatti, sillä marraskuussa tytöt poksauttivat skumppapullon auki, ja kilauttivat lasit yhteen yhteisen aikakauden alkamisen merkiksi.

_dsc6750-copy

Siitä varsinainen työnteko kuitenkin vasta alkoi. “Olihan se hurjaa. Vaikka me viihdyttiin alusta asti hyvin yhdessä ja nähtiin sama päämäärä, me oltiin kuitenkin tunnettu vasta tosi vähän aikaa, ja lähdettiin jo luomaan tosi isoa yhteistä projektia. Toisinaan se oli pelottavaa hypätä ja vaan luottaa, että kyllä tässä jollekin kiinteälle maaperälle osutaan, mutta toisaalta vain tekemällä oppii.”

Riskinotto kuitenkin kannatti, sillä ensimmäinen yhteinen single Sä vastaan sä julkaistiin Spotifyssä viime yönä.

Kappale on omakohtaisesta epävarmuuteen turhautumisesta ammennettu rohkaisu – jopa kovistelubiisi omalle peilikuvalle: “Ihminen itse on hyvin usein loppupeleissä suurin este omien unelmiensa tiellä. Ainut tapa ylittää omat pelkonsa on näyttää niille, kuka määrää,” tytöt kiteyttävät kappaleensa sanomaa.

Millainen duo R.A.E. sitten on? Sani vastaa kysymykseen salaperäisen vertauskuvallisesti: “Jos R.A.E. olisi makeissekoitus, Emppu olisi hedelmäkarkit ja mä ne salmiakit.”

Seuraa tyttöjen tarinaa Instagramissa ja tsekkaa uunituore musiikkivideo alta.

Kuvat: Nelly Tatti