Angie Stone Kulttuuritalolla

Soulin kuningatar Angie Stone tarjoili sydämellisen show’n Helsingin Kulttuuritalolla

Viime maanantaina klo 18:20 vietin rauhallista koti-iltaa meditoiden. Yhtäkkiä puhelimeni näytöllä välähti tekstiviesti päätoimittajaltamme: ”Hei niin Angie Stonen keikka on tänään! Have fun!”. Huomasin paniikin nousevan pikku hiljaa, kun ymmärsin, että välillämme on tapahtunut jonkinlainen infokatkos keikan suhteen. Soulin kuningatar Angie Stonen konsertti alkaisi 40 minuutin kuluttua Kulttuuritalolla ja matkassani sinne kestäisi juuri se 40 minuuttia..

Angie Stone on yhdysvaltalainen Neo-Soul/R&B -muusikko, lauluntekijä, rap-artisti, musiikkituottaja sekä näyttelijä. Jotkut tuntevat hänet uransa alkutaipaleelta vuodesta 1970 hänen ollessa hiphop-trio The Sequence-yhtyeessä. Myöhemmin urallaan vuonna 1990 hän vaikutti rap-yhtye Mantronixissa sekä siirtyi eteenpäin liittyen R&B-triooon Vertical Hold. Yhdeksän vuotta sen jälkeen hän julkaisi uransa läpimurtavat sooloalbumit Black Diamond sekä Mahogany Soul, joiden antimia pääsimme 21. lokakuuta Kulttuuritalolla nauttimaan. Angie Stone esitti illan aikana vanhoja klassikoita, duettoja sekä kappaleita hänen uudelta levyltään Full Circle.

Kävelessäni täynnä vanhempia ihmisiä olevaan pimeään saliin, jokainen istui hiljaa kuunnellen Stonen avatessa kiitollisuutta täynnä olevaa sydäntään yleisölle. Hän sanoi, että se ei ole itsestäänselvyys eikä helppoa tänä päivänä olla tällä alalla yli 40 vuotta, siksi hän on kiitollinen kaikille tukijoilleen.

Stone pyysi kaikkia miehiä nousemaan ylös kappaleen Brotha aikana. ”Me emme ole mitään ilman teitä, veljet. Olemme kaikki teidän kanssa. Haluan kiittää teitä, että pidätte meidän jalat maassa. Olette kuninkaallisia ja tämä kappale on osoitettu teille. Kiitos! ” Stone kiitti. Ilmapiirissä vallitsi yhtenäisyys, luotettavuus ja vapaus. Se näkyi niin, että Angie nosti miehen yleisöstä lavalle tanssimaan kappaleen ajaksi, koska oli huomannut kyseisen miehen tanssivan niin vapaasti koko konsertin aikana. Myöskin konsertin lopussa näimme lavan täynnä yleisöstä nousseita naisia tanssimassa sekä kättelemässä Stonea klassikkokipale Wish I Didn’t Miss You:n tahdissa.

Angie loi konsertissaan yliluonnollisen avoimen, turvallisen, rennon, rohkaisevan, hauskan, syvällisen, perheellisen, maanläheisen ja vapaan ilmapiirin bändinsä sekä yleisön keskelle. Jokaisen kappaleen kohdalle oltiin mietitty tarkkaan eri valot mitkä sopivat loistavasti myös hänen jakaessaan ajatuksiaan kappaleista. En varmastikkaan ollut ainoa, joka koki olevansa kotona, johon Angie Stone oli kutsunut fanejaan. Hän otti jokaisen bändiläisen sekä managerinsa huomioon, ja rohkaisi heitä niinkuin olisivat perhettä.

No More Rain (In This Cloud) -hittikappaleen ajaksi Stone pyysi taustalaulajiaan seisomaan hänen vierelleen. Hän jakoi, kuinka ei olisi selvinnyt urallaan ilman heitä. Tehdessään kyseistä kappaletta Stone kävi läpi elämänsä rankimpia aikoja. Taustalaulajat ovat olleet hänelle suuri tuki ja omien sanojensa mukaan kuin siskoja, ja siksi hän halusi sekä kiittää että rohkaista heitä. No More Rain (In This Cloud) -kappale kertoo hänen tyttärestään. Kappaletta tehdessään hän odotti tytärtään ja nimesi samalla Black Diamond -albuminsa tyttären mukaan. Stone kertoi, että hänen tyttärensä syntymä muutti hänet ja hänen tunnemaailmansa kokonaan.

En ollut nähnyt pitkään aikaa vanhempia ihmisiä laulavan näin palavasti sekä tanssivan niinkuin huomista ei olisikaan. Konsertin loputtua sydämeni oli aivan täynnä! Eikä siinä kaikki… Aivan ihana Angie Stone jaksoi vielä myydä uutta levyään nimikirjoituksineen keikan jälkeen, sekä saimme vaihtaa muutamat sanat ja ottaa valokuvat yhdessä hänen kanssaan.

Suosittelen sydämeni pohjalta tilaisuuden tullessa käymään Angie Stonen konsertissa!

Kuvat: Grace Kyanza