Street Food Carnival tarjoili Helsingissä jälleen maistuvaa katuruokaa

Suvilahdessa järjestettiin viikonloppuna urbaani Street Food Carnival, joka keräsi paikalle erilaisia katuruokakojuja. Tarjolla oli paljon ruokaa aasialaisesta pohjoismaalaiseen keittiöön sekä jopa heinäsirkkoihin asti – yhdistävä teema oli karnevaalin nimenkin mukaan kadut, ja ruoka olikin selvästi valmistettu aidosti “katuruokatyyliin”.

Tunnelma paikan päällä oli innostunut, tosin näytti myös vähän siltä, että monet kävijät tuskailivat annosten isoa kokoa. Onneksi ainakin osa kojuista tarjosi myös niin sanottuja maistelukoon annoksia. Street Food Carnivalille kannattaa kyllä ehdottomasti varata koko päivä, jolloin voi herkutella aamusta iltaan. Suosittelemme myös ottamaan mukaan kaverin tai vaikka parikin, sillä silloin annoksia voi helposti jakaa, eivätkä ne tunnu niin isoilta – näin saa myös maisteltua useamman kojun tuotoksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fat Tomaton vegaanijuustolla kuorrutettu nyhtökaurarieska – suussasulavaa!

Kaikki haalimamme ruoka oli erittäin maistuvaa: toimitus testasi tällä kertaa muun muassa BBQ On Wheelsin Black Angus -hampurilaisen, Fat Tomaton nyhtökaurarieskan vegaanijuustolla, Hodarifillarin soijanakkiversiollisen New York -hotdogin sekä Kimchi Wagonin tofunuudeliannoksen. Jälkiruoaksi maistelimme aina yhtä herkullisia Brooklyn Cafen cupcakeja sekä kaverin lautaselta Rawa Internationalin tuotoksia – eivätkä jälkkärit olleet yhtään suolaisia purtavia huonompia!

Oli mielenkiintoista huomata, että kasvisruokatrendi oli selvästi jättänyt jälkensä myös näihin karnevaaleihin, sillä niin kasvissyöjille kuin vegaanista ruokavaliota noudattaville löytyi runsaasti valinnanvaraa. Myös gluteenitonta ruokaa löytyi sitä haluaville, eikä vannoutunut lihansyöjäkään joutunut palaamaan kotiin näppejään nuollen. Onkin upeaa, että huomioon oli otettu jopa viime vuotta paremmin erikoisruokavaliot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BBQ On Wheels ja Black Angus vakuutti suurimmatkin liharuokien ystävät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brooklyn Cafen suussasulavat cupcaket eivät petä koskaan – tässä Peanut Butter & Chocolate ja klassinen Red Velvet!

Street Food Carnival oli tuonut tapahtumaan tällä kertaa myös muuta ohjelmaa, nimittäin liudan tunnettuja muusikoita: artistikattauksessa vaikuttivat räppärit Tuuttimörkö, Asa & Band, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Atomirotta sekä äskettäin esikoislevynsä julkaissut Elias Gould. Musiikki nosti tunnelmaa hyvin ylöspäin, ja oli mukava huomata, että lipun hintaan sisältyi muutakin kuin tarjolla olevia ruokia ja virvokkeita. Artistien väliin jäi kuitenkin paljon ylimääräistä tilaa, ja aikaa olisi periaatteessa ollut jopa jonkinlaiselle lisäaktiviteetillekin. Toisaalta, päivä meni sopivan rennosti alueella ihan vain katsellen, syöden ja nautiskellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atomirotta villitsi yleisöä perjantai-iltana.

Tapahtuman miljöö sopi hienosti ruokakarnevaalin teemaan, ja huippua oli se, että vessoja oli riittävästi! Plussaa myös siitä, että bajamajojen lisäksi myös sisävessaa oli mahdollista käyttää. Istumapaikkoja löytyi runsaasti, ja laiskimmille oli varattu FatBoyt sekä jonkin verran aurinkotuoleja loikoilua ja ruoan sulattelua varten. Alueen takana olikin mukava ihan vain maata, jutella ystävien kanssa ja nautiskella esimerkiksi pullollinen Polar Monkeysin omaperäiseen pulloon verhottua olutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polar Monkeys tarjosi tapahtumassa kolmea erilaista olutta: Strong Alea, Amber Lageria ja Golden Alea. Miten söpöjä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karnevaalialueen pöydät täyttyivät ruokailevista ihmisistä

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli onnistunut, rento ja viihtyisä – parhaiten sitä kuvaisi ehkäpä tanskalainen sana “hygge” – tai tanskaa taitamattomille yksinkertaisesti “cozy” (suom. viihtyisä). Ehkä ainoa asia, jota jäimme kaipaamaan oli viime kerralla häikäisseet tunnelmalliset katuvalot pöytien yläpuolella. Ne saivat paikan tuikkimaan illan tullen niin, että saattoi oikeasti kuvitella olevansa ulkoilmassa nauttimassa aidosta katuruoasta. Tosin, aidot katuruokien maut olivat ihan yhtä kohdallaan kuin viimeksikin!

Lue myös: Street Food Carnival toi katuruokatunnelmaa Helsingin Kaapelitehtaalle!

Teksti: Jasmin Kiiski ja Emilia Valaja

Kuvat: Emilia Valaja