Suomen ensimmäinen Star Wars -tapahtuma Hoth-Con toi jälleen pohjoismaiset fanit yhteen

Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingin Gloriassa jo toista kertaa Suomen ensimmäinen Star Wars -tapahtuma Hoth-Con. Tapahtuman järjestäjänä toimi HeadHunter Storen Dean Clayton, Star Wars -fani itsekin ja Suomen go-to -henkilö Star Wars -asioissa.

hothcon2016_hb-10
Hoth-Conin on tarkoitus yhdistää pohjoismaisia Star Wars -faneja. Valomiekkailu-tunteja oli pitämässä ruotsalainen Ludosport ja faneja itse tapahtumaan oli tullut jopa Venäjältä asti. Tänä vuonna nähtiin paljon tuttuja naamoja viime vuodelta, mutta superfanit palasivat tänä vuonna tuoden mukanaan myös uuden sukupolven innokkaita faneja.

hothcon2016_hb-38
Tapahtuman kunniavieraana toimi itse Boba Fett, eli Jeremy Bulloch, jonka oli määrä jakaa nimikirjoituksia ja tavata halukkaita faneja. Tämä vanhempi herrasmies hauskuutti kävijöitä koko päivän ja sai juontaja Jenna Alexan itkemään naurusta kyselytunti-osiossa lauantai-iltana. Vaikka Bulloch oli ajatellut viettää sunnuntaipäivän tutustuen Helsinkiin, pääätti hän vaimonsa kanssa lopulta tulla takaisin sunnuntainakin. Pari tykästyi kovasti suomalaisiin. Kyselyssä kysyttiin paljon muun muassa Bullochin mielipiteitä tulevasta Rogue One -elokuvasta ja siitä mitä palkkametsästäjä Fettille oikeasti tapahtui Sarlaccin kuopassa.

hothcon2016_hb-17
Yläkerrassa toimi One Eye Tattoo, jossa tehtiin Star Wars -aiheisia flash-tatuointeja asiakkaille. Lapsille löytyi vastaavaa ilmaisesta kasvomaalauksesta.

hothcon2016_hb-5
Kumpanakin päivänä järjestettiin cosplay-kisat, joissa pääpainotteena oli Star Wars -hahmot. Mukana kilpailemassa oli vanhemmista hahmoista Boba Fett ja A New Hope -asuinen Leia Organa, uusimmista hahmoista taas Rey The Force Awakens -osasta.

hothcon2016_hb-31
Paneelissa äänessä olivat muun muassa Iron Sky:n tiimi ja Timo Vuorensola, hänkin Star Wars -fani, joka puhui tulevasta projektistaan, ja Rendel-elokuvan Pekka Lehtosaari.

hothcon2016_hb-15
Ilta loppui jatkobileisiin Bar Bäkkärillä. Hoth-Con on varmistunut myös ensi vuodelle, joten sinne kaikki!

Lue myös: Boba Fett, paneeleja, valomiekkakursseja ja tatuointeja – haastattelussa Hoth-Con -tapahtuman isä Dean Clayton

Teksti: Malin Blomqvist

Kuvat: Jani Kormu / Kormugraphy