suvilahti diy skatepark

Suvilahden skeittipuisto sai uuden ilmeen

Olin mukana Helsinki-päivänä järjestetyssä Suvilahden DIY Skateparkin uuden koko parkin kattavan maalauksen avajaisissa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Suvilahden skeittiparkin ja lähialueen tukijat sekä ystävät Ry:n, Fafa’s:n, Unckanstoren ja Kalasataman Vapaakaupungin kanssa.

Tapahtuma sijoittui luonnollisesti Suvilahden skeittipuistoon, johon oli kerääntynyt lähemmäs satakunta ihmistä. Osa heistä oli lapsia, jotka olivat tulleet varta vasten Petruksen Skeittipakun ilmaiseen skeittauksen opetukseen. Skeittipaku järjesti kaikille osallistujille rullalautoja, suojia ja kypäriä. Innokkaimilla osallistujilla oli jo omat suojat fiksusti päällä ja he odottivat malttamattomina muita skeittareita.

Fafasin edustajia oli vaikea olla huomaamatta, kun he jo iloisesti toivottivat reippaita osallistujia tervetulleeksi jakamalla Fafa’sin t-paitoja. Taustalla musiikista vastasi paikalle kutsuttu dj, ja äänentoisto oli todella toimiva. Tapahtuman tunnelma oli kaikin puolin upea, ja sääkin helli meitä jokaista. Skateparkilla osallistujamäärä kasvoi joka tunnilla lisää, kun paikalle rullaili kaiken ikäisiä ja kokoisia skeittareita. Uudeksi maalatussa viidakkohenkisessä skateparkissa oli rohkeat ja kontrastiset sävyt. Kaiken kaikkiaan ilmapiirissä vallitsi yhteisöllisyyden ja positiivisuuden meininki.

Katso alta Helsinki-päivän tunnelmia.

Kalasataman Vapaakaupunki järjestää siis tapahtumia! Hankkeen takana on Helsinki Urban Art ry, joka on laaja-alaisesti kaupunkitaiteeseen erikoistunut yhdistys. Se tuo esiin uusia tapoja käyttää kaupunkitilaa. Vapaakaupunki toivottaa jokaisen lämpimästi tervetulleeksi.
Vapaakaupungin tarkoitus on luoda tilaa omaehtoiselle toiminnalle, yhdessä tekemiselle, taiteelle ja kulttuurille. Sen ideologia on säilyttää Kalasataman henki, joka jo tunnetaan sen värikkäistä graffiteista, skeittauksesta, sompasaunasta sekä erilaisista tapahtumista.

Vapaakaupunki antaa kenelle tahansa luvan järjestää maksutta tapahtumia, kunhan ne ovat kaikille avoimia, ennen kaikkea ilmaisia sekä sopii Vapaakaupungin arvoihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että Kalasataman Vapaakaupungissa on jokaisena päivänä avoimet ovet. Voit viettää kokonaisen kesäpäivän Vapaakaupungissa; ihastella graffiteja, skeittailla, pulahtaa uimassa ja tutustua tapahtumien kautta uusiin ihmisiin!

Täältä voit katsella Vapaakaupungin tulevia tapahtumia.

Kuvat: Adi Dobrin


Visuaalisen viestinnän monitaitaja, jonka bravuuri löytyy valo- ja videokuvauksen parista. Kansainvälisyys, globaalinen maailmankuva ja uudet ilmiöt inspiroivat minua. Harrastuksiini kuuluu rullalautailu, uinti ja taide. Nautin kesän tuomasta valosta!