Tanskalainen MØ ja Alma hurmasivat energisyydellään suomalaisyleisön The Circuksessa

Viikonlopun alkua piristämään The Circukseen saapui perjantaina 4.11.2016 kaksin verroin tyttöenergiaa, kun tanskalainen elektromimmi sekä hänen “suomalainen vastineensa” Alma nostattivat yleisön hurmokseen maailmanluokan meiningeillään. Ulkomaillakin kiinnostusta herättänyt Alma, joka julkaisi ensimmäisen singlensä Karma tämän vuoden kesäkuussa, oli nappivalinta MØ:n lämmittelijäksi. Naisia yhdistää ainakin se, että he molemmat näyttävät selvästi kulkevan omia teitään mitä musiikilliseen kunnianhimoon tulee, ja se selvästi toimii sillä MØ on niittänyt maailmanluokan suosiota innovatiivisesti elektronisen musiikin ominaisuuksia yhdistelevällä musiikillaan, eikä Almakaan tule kovin kaukana perässä.

_dsc3438-copy

Alma aloitti lämppärikeikan energisesti, ja väkijoukkoa katsellessa sekä kuunnellessa olisi voinut kuvitella, että lavalle oli saapunut jo illan pääesiintyjä. Neonkeltaisia hiuksia ympäriinsä pyörittelevä ja lavalla muutenkin revittelevä laulaja olisi myös eleistä ja liikkeistä päätellen voinut hyvinkin olla itse stara, jota kaikki saapuivat katsomaan, sillä hän otti yleisön omakseen maailmanluokan malliin. Jos ei olisi tiennyt paremmin, ei välttämättä olisi uskonut kyseessä olevan suomalainen, vasta vähän aikaa sitten musiikkiuraansa aloitteleva artisti.

_dsc3506-copy

Yleisön lämmettyä hieman ja Alman lopeteltua keikkaansa alettiin valmistautua illan pääesiintyjään. Kun värikkäät laserit alkoivat halkoa lavaa, heräsi yleisö uudelleen eloon välittömästi. MØ:n setti alkoi jollain tavalla hyvin psykedeelisesti, eikä alussa ollut tietoakaan naisen normaalista lavaenergiasta ja nopeista elektrorytmeistä. Aika pian laulaja kuitenkin intoutui hyppimään ja tanssimaan lavalla, eikä rytmi hidastunut missään vaiheessa keikkaa.

_dsc3619-copy

Itse odotin laulajan live-esiintymistä innolla, sillä missasin pari vuotta sitten suunnitellun keikan Ruisrockissa, kun se jouduttiin perumaan ääniongelmien vuoksi. Sainkin The Circuksen keikasta ainakin jonkinlaista korvausta, sillä oli huikeaa nähdä näinkin suuri tähti suhteellisen pienellä klubikeikalla. MØ on kuitenkin tehnyt yhteistyötä monen supertähden kuten Elliphantin, Major Lazerin, Iggy Azalean ja Diplon kanssa, sekä tähdittänyt monia suuria festarilavoja. En yhtään ihmettelekään, että laulaja sai aikaan superenergisen show’n ja yleisön intoutumaan mukaan jopa niin hyvin, että anniskelualueenkin puolella keikasta nauttivat nousivat seisomaan tuoleille, jotta näkisivät paremmin.

_dsc3691-copy

Siitä huolimatta, että monet MØ:n radiossa soivista kappaleista ovat nimenomaan niitä, joissa mukana on huippusuosittuja artisteja, toimi laulajan setti loistavasti ihan omillaankin. Mukana oli sopiva kokonaisuus kaikkien tuntemia listahittejä, rytmikkäitä elektrobiittejä sekä uutta materiaalia, joka lämmitti varmasti ainakin jokaisen superfanin sydäntä. Tanskalaistähti piti yleisön hyvin mukana keikan loppuun saakka, ja molempien naisten lavaenergiaa jäi kaipaamaan keikan loputtua.

_dsc3697-copy

Teksti: Emilia Valaja

Kuvat: Nelly Tatti