Tatuointeja Taiteiden Yössä – haastattelussa Jessika Elo

Kaukana ovat ne ajat, kun ajateltiin, että tatuoinnit koristaisivat vain vankilakundien ihoa. Nykyajan arjessa törmää tatuointeihin jatkuvasti ja ihotaidetta löytyy niin bisnesmiehiltä, opettajilta kuin huippumalleiltakin. Myös monen HeartBeatsin toimituksen jäsenen ihoa koristavat jos jonkinlaiset “töherrykset”, joiksi moni vanhemman koulukunnan setä tai täti niitä kutsuisi. Tatuointikulttuuri on kuitenkin kehittynyt ja yleistynyt niin paljon jo pelkästään 90-luvulta, että laadukasta ihotaidetta saa melkein joka nurkasta.

Näin on asia myös Helsingissä sijaitsevan Old 7 Tattoo -tatuointiliikkeen kanssa, joka järjestää huomenna huikean Tatuointi Pelastaa -tempauksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton hyväksi. HeartBeats haastatteli vuonna 2015 Miss Rockiksikin kruunattua tatuoija Jessika Eloa, joka toimii yhtenä tapahtuman järjestäjistä. Tapahtumassa on Old 7 Tattoo -studion lisäksi myös liuta artisteja muilta studioilta, kuten: Twin City Tattoo, Pinky Inky, Bloodline Art, One Eye Tattoo ja Tattoomaailma. Idea tempaukseen lähtikin Elon mukaan puolivahingossa, kun studio halusi tehdä Walk in -päivän yhteistyössä Twin City Tattoon tatuointitaiteilija Olivia Moonchildin kanssa.

– Keväällä halusimme tehdä yhteistyötä eri tatuointiartistien ja -studioiden kesken. Aikatauluja oli vaikea saada yksiin, jolloin huomasimme vasta elokuun lopussa olevan Taiteiden Yö -päivän sopivan kaikille. Tässä vaiheessa vielä olimme tekemässä päivää pienellä porukalla, mutta melko nopeasti mietimme, että haluaisivatko muutkin artistit osallistua. Tästä pienestä ideasta lähti liikkeelle ideariihi, josta saimme päähämme kysymyksen, että pitäisikö tästä järjestää isompikin tapahtuma, Elo kertoo tapahtuman idean synnystä.

Tapahtuma on Elon mukaan historiallinen, sillä tiedettävästi tatuointistudiot eivät ole vielä tällaisissa mittakaavoissa tehneet yhteistyötä Suomessa. Old 7 Tattoo -studion tilat ovat myös koko köörin isoimmat, joten oli luontevaa järjestää tempaus siellä. Elo kertoo myös, että innokkaita tatuoijia oli sen verran helppo saada yhteistyöhön mukaan, joten seuraavaa tempausta suunnitellaan ensi vuodelle.

– Pääasia tässä tapahtumassa meille artisteille on kuitenkin juuri edellä mainittu yhteistyö, ei niinkään raha. Mietimme muutamia hyväntekeväisyyskohteita, mutta lopulta päädyimme Mannerheimin lastensuojeluliittoon.

Tilaisuuteen on Facebook-tapahtuman mukaan tulossa melkein 1000 ihmistä ja pelkästään kiinnostuneita on jo yli 3,600. Elo arvioi, että tapahtuman aikana ehtii tehdä noin 100 tatuointia, joten innokkaimpien kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

– Suosittelemme, että asiakkaat tulevat mahdollisimman aikaisin. Päivitämme Facebook-sivuille myös päivän aikana reaaliaikaisesti jonotustilannetta, joten esimerkiksi illalla tulevien kannattaa katsoa sivuiltamme etukäteen, onko vapaita aikoja vielä jäljellä. Ruuhkaa voi olla, mutta artistimme tekevät parhaansa koko päivän aikana, jotta saisimme mahdollisimman monelle tatuoinnit.

Odotukset tapahtumasta ovat korkealla, sillä järjestäjät toivovat, että Tatuointi Pelastaa -tapahtumasta voisi tulla jokavuotinen ja joka kerta suurempi. Elo iloitseekin jo, kuinka hyvin ensimmäinen tapahtuma on otettu vastaan.

– Jo tähän mennessä tekemämme yhteistyö muiden artistien kesken on aivan huikeaa, joten artistina se, että saa työskennellä muiden taitavien tatuointiartistien rinnalla tässä mittakaavassa hyväntekeväisyyttä varten, on hienoa. Minusta on myös upeaa, kuinka asiakkaat ovat kiinnostuneita ottamaan tatuoinnin, josta voitot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, Elo hehkuttaa.

Sen lisäksi, että noin sata ensimmäistä pääsee ottamaan walk-in periaatteella jo valmiiksi suunnitelluista teoksista itselleen muiston iholleen, on kokopäiväisessä tapahtumassa luvassa luento tatuointien historiasta ja halukkaat pääsevät myös kokeilemaan tatuoimista keinoiholle artistien ohjauksessa.

Täältä löydät valmiita kuvia, joista voit valita itsellesi mieluisan. Jokainen tatuointi on kooltaan n. 6 x 6cm ja tatuoinnit maksavat 50€. Tatuoinnit maksetaan vain käteisellä.

Lisätietoa löydät osoitteesta http://www.tatuointipelastaa.com.