#tbt: 80-luku – Neon-värien ja permisten kulta-aikaa

Olen itse syntynyt ah-niin-ihanalla 80-luvulla. Tosin aika loppupuolella, mutta muistan silti äitini permiksen ja sinisen ripsivärin. Alle listasin suosikit ja inhokit hiuslakan huuruiselta 80-luvulta.

Vinyyli ja C-kasetti

Pikkutyttönä huoneessani oli äidin vanha vinyylisoitin sekä levyt. Voi sitä nostalgiaa, kun laitoit levyn soittimeen ja asetit neulan tiettyyn kohtaan levyä, että pystyit kuuntelemaan haluttua kappaletta. Muistan vieläkin miltä Eppu Normaalin Paskahatun paluu -levyn kansi näytti.

Entäs sitten C-kasetti? Harva nykyajan teineistä tietää mitä yhteistä lyijykynällä ja c-kasetilla on. Itselläni oli käytössä kannettava kasettisoitin, ja äänitin kasetille radiosta kappaleita. Nykyään musiikin kuuntelu on niin paljon helpompaa!

Sininen kajaali ja ripsiväri

Muistan, kuinka lapsena katselin, kun äiti meikkasi. Hänestä huokui tiettyä villiä Cindy Lauper -tyyliä. Tyylin kruunasi tietysti isot korvakorut!

Valkaistu permiskihara, kreppirauta ja takatukka

Mitä isommat kiharat, sitä rokimpi tyyli. Minusta taitaa olla kuva missä olen kuin äitini lukiossa. Äidilläni vain oli permis, minulla kreppiraudalla tehty tuuhennus. Eikä tämä jäänyt vain naisien suosimaksi tyyliksi. Takatukka taisi kuitenkin olla hirvein muoti-ilmiö, mitä 80-luvulla todistettiin.

Rokki soi!

Kuka muistaa miten Neumann piti mikrofonia kädessään? Minä muistan! Entäs sen, että suurin osa rokkareista näytti naisilta? Muistan kuinka pidin yöpaitana äidin vanhaa t-paitaa, missä komeili Dee Snider. Luulin, että paidassa oli nainen, kunnes myöhemmin tajusin mitä Twisted Sister tarkoitti. Jos kerran iso mies meikkaa, tupeeraa hiukset massiivisesti ja pukeutuu ihoa myötäileviin vaatteisiin, olisi kuka tahansa pikkutyttö voinut luulla miestä naiseksi. Kadehdin edelleenkin sitä heittäytymistä miehiltä!

Levikset, farkkutakki ja värilliset vaatteet

Kasari oli värien aikaa. Muistan, kuinka Cindy Lauper tanssahteli farkkutakissaan ja värikkäissä legginseissään musiikkivideollaan. Värit olivat niin kirkkaita, että silmiä häikäisi. Muistan myös äitini kertoneen mitä isommat olkatoppaukset sinulla oli, sitä coolimpi kuulemma olit.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä! Kuka muistaa Ritari Ässän ja sarjan tunnarin? David Hasselhoff seikkailemassa auton kanssa, jolla oli omat mielipiteet. 80-luvulla oli paljon hyvää, mutta niin myös huonoa.

Musiikin suurimpia vaikuttajia olivat muun muassa: Michael Jackson, Madonna, Van Halen, a-ha, Pet Shop Boys, Kiss, Tina Turner, Queen, Bruce Bringsteen, Billy Idol.

Verestä muistojasi alhaalta löytyvän kasari-soittolistan parissa!

image1

Arkiston kätköistä: minä ja äitini.

Lue myös: #tbt: Ysärilapsen suosikkisarjat