#tbt: Kömpelöistä emo-teineistä varteenotettaviksi aikuisiksi – toimitus muistelee

Jokainen aikuinen on käynyt väistämättä läpi kömpelön teini-iän etsiessään sitä omaa identiteettiään. Toiset teinit ovat kokeilunhaluisempia kuin toiset, eivätkä pelkää näyttää sitä ulospäin. Näin on käynyt myös HeartBeatsin toimituksen kanssa.

Vuodet 2005-2010 olivat Suomessa emo-tyylin “kulta-aikaa”. My Chemical Romance, Fall Out Boy, Simple Plan ym. yhtyeet soivat tiuhaan tahtiin radio-aalloilla. Emo oli rantautunut Suomeen, ja se näkyi myös kaduilla. Viime viikolla Helsingin Tavastialla esiintyneen The Usedin ansiosta toimituksessa veresteltiin muistoja myös omasta teini-iästä ja sen ajan pulmista ja tyylimokista.

Emojen ensimmäinen kuvasääntö oli aina ottaa kuva mahdollisimman ylhäältäpäin, niin että pää oli kolme kertaa isompi vartaloon verrattuna. Tätä kutsuttiin myös “Myspace-poseksi”. Kuka muistaa vielä Myspacen?

Jostain syystä moppimaiset poikatukat olivat myös hyvä idea. Eihän tyttöjä ja poikia erottanut toisistaan ollenkaan emo-keikoilla!

Kun kaikki se musta vaatteissa ja hiuksissa alkoi kyllästyttää, tulivat värikkäät suoravärit kuvioihin.

Aikaa ennen Facebookia ja Myspacea oli tapana lisätä Irc-Galleriaan – tai Galtsuun – ladattuihin profiilikuviin tekstiä kuvan päälle tai kuvateksteihin lyriikoita lembibändeiltä. Syvällistä.. Niin kovin syvällistä.

Ihoonsa erilaisten symbolien piirtäminen ja imagolasien käyttö oli täysin arkipäivää emovuosina. Jokaisen emon hyllyltä löytyi myös vähintään yksi palestiinahuivi.

Teinipeilikuvat olivat normi käytäntö jo 10 vuotta sitten, eikä pokkarin salaman tuomaa heijastustakaan pahemmin häpeilty.

Näistäkin teini-iän identiteettikriiseistä kuitenkin selvittiin ehjin nahoin ja nykypäivänä lehtemme toimitus näyttää jo suhteellisen normaalilta.

Lue myös: The Used päätti 15-vuotisjuhlakiertueensa Helsinkiin kahden nostalgisen illan voimin