#tbt: Metalcore-pumppu Underøath saapuu Suomeen comeback-kiertueellaan

2000-luvun puoliväliä hallinnut metalcore-yhtye Underøath saapuu ensi keväänä Suomeen osana Rebirth-nimistä comeback-kiertuettaan, ja sekös vasta saikin aikaan ilon pirskahduksia. Yhtye oli juuri ehtinyt vetää ensimmäisen keikkansa Helsingin Virgin Oilissa keväällä 2010, kun jo kuukauden päästä yhtyeen keulahahmo ja perustajajäsen Aaron Gillespie päätti lähteä yhtyeestä ja keskittyä soolouraansa sekä muihin tuleviin projekteihin. Siitä vielä pari vuotta keikkaillut Underøath laittoi lopulta pillit pussiin lopullisesti, mutta ilmoittikin jo 2015 syksyllä palaavansa takaisin lavoille ja vieläpä Gillespien kanssa.

Yhtye esiintyy Helsingin Tavastia-klubilla 19. toukokuuta ja soittaa kokonaisuudessaan yhtyeen uran suosituimmat albumit They’re Only Chasing Safety (2004) ja Define the Great Line (2006). Siitä inspiroituneena päätin listata omat lempikappaleeni kyseisiltä albumeilta.

1. A Boy Brushed Red… Living In Black And White (2004)

Elettiin vielä aikaa, kun valloillaan oli trendi, jossa levyjen ja kappaleiden nimet olivat mahdollisimman pitkiä ja epämääräisiä.. Tämä kappale – kuten varmasti monilla muillakin – oli SE kappale, jonka kautta tähän bändiin tutustuin ja jäin välittömästi koukkuun. Tämän kappaleen ansiosta Tavastia tullaan räjäyttämään maan tasalle. Kuvaannollisesti tietenkin..

2. Some Will Seek Forgiveness, Others Escape (2004)

Kaiken räminän keskellä on hyvä välillä hieman rauhoittua. Underøathin parhaat puolet tulevat kyseisessä kappaleessa esille, kun Gillespien kliinit pääsevät valloilleen, mutta lopussa Spencer Chamberlainin mahtava mylvintä tuo kuuntelijan takaisin yhtyeen alkuperäiseen musiikkityyliin.

3. Reinventing Your Exit (2004)

Tämän veisun mukana oli aina helppo laulaa, koska kappale on yksi They’re Only Chasing Safetyn popahtavimmista raidoista, ja toi samalla hieman valoa (ainakin musiikillisesti) synkemmän setin keskelle.

4. Writing On The Walls (2006)

Tässä kohtaa yhtye lähti kokeellisempaan suuntaan musiikkivideoidensa kanssa, ja toikin samalla lisäarvoa kappaleisiinsa. Biisin loppupuolen kuorolaulu on kirsikka kakun päällä!

5. A Moment Suspended In Time (2006)

“I gotta be dreaming”, julistaa Gillespie kappaleessa, jossa kauniit melodiat ja rytmikkäät progesoundit sulautuvat yhteen.

Lisätietoa Tavastian keikasta löydät täältä.

Teksti: Nelly Tatti

Kuva: Fullsteam