#tbt: Muistatko vielä nämä lapsuuden herkut?

Kuinka moni teistä muistaa vielä oman lapsuuden lempparikarkit? Ainakin monia omasta lapsuudestani tuttuja karkkipusseja löytyy vieläkin kaupoista, esimerkkeinä Lauantaipussit ja Missä X? – mutta entä sitten ne unohdetut herkut?

Muistelimme tänään parhaan ystäväni kanssa niitä aikoinaan super mageita (ja makeita) karkkeja ja halusinkin nyt jakaa tämän nostalgisen matkan kanssanne!

Pez

maxresdefault

Kuva: Youtube

Varmasti yksi kaikkien lemppareista – näitä ukkeleita kerättiin ja makujakin niistä löytyi useita. Oma lempparini oli ehdottomasti mansikka!

Limaoliot

Näyttökuva 2016-03-03 kello 17.51.59

Kuva: Youtube

Miksi näitä oikeasti edes kutsutaan? Joka tapauksessa, nämä ihanat limalöllöt olivat lapsuudessani varsinkin poikien lemppareita.

Helminauhat

Näyttökuva 2016-03-03 kello 17.56.51

Kuva: Youtube

Kuinka moni teistä piti näitä kaulan ympärillä ja naposteli sitten nauhasta karkkeja? Helminauhakarkkeja löytyy onneksi vielä kaupoista ja ne ovat varmasti hitti ainakin 90-luvun teemaa noudattavissa bileissä!

Pihlajanmarjakarkit

59bd68ea-5e2d-4afb-a9ef-558dc0139c79

Kuva: Fazer

Nämä viha-rakkaus -suhdetta luoneet kettukarkit ovat olleet usein mummolassa pöydässä vieraiden tullessa. Vihaatteko vai rakastatteko näitä?

Snöre

snöre

Kuva: Cloetta

Nämä nauhat olivat suosikkeja ainakin oman lapsuuteni synttärijuhlissa – niin Tanskassa kuin Suomessakin! Käyttikö kukaan teistä näitä pilleinä ja yritti imeä limpparia näiden läpi?

Max aarrearkkujäätelö

image6

Kuva: Google

Tämä on ehdottomasti yksi kadotetuista suosikeistani. Voi sitä odotuksen määrää kun tätä söi ja odotteli mitä arkun pohjalta löytyy!

Pepsi Blue

Näyttökuva 2016-03-03 kello 18.15.38

Kuva: Youtube

Pepsiltä tuli 2000-luvun alussa paljon erilaisia makuja – oli sitruunaista Pepsi Twistiä, tätä sinistä Pepsiä ja jopa suussa poksuvaa Pepsiä – voi sitä valinnan vaikeutta!

Pokémon-tikkarit

$_57

Kuva: Google

Aivan varmasti kaikkien 80- ja 90-lukujen alkupuolella syntyneiden must-have! Pokémonvillityksen vallitessa kaikki pokémoneihin liittyvä myi kuin häkä – ja näistä jäi vielä karkin syömisen jälkeen muistoksi tikkarin keskellä ollut pokémon!

Spice Girls -tikkarit

spice-girls-lollipops

Kuva: Google

Viimeisenä muttei vähäisempänä etenkin tyttöjen suosikki: Spice Girls-tikkari! Tähän ei voi muuta sanoa, kuin SPAISSARITIKKARI!!! Mikä olikaan hauskempaa kuin imeskellä tunnilla näitä ihania persikanmakuisia tikkareita, vaihdella paketeissa tulleita tarroja ja puhallella palloja tikkarin sisältä löytyvän purkan avulla?