#tbt: Muistatko vielä nämä Youtube-hitit? Osa 2

YouTube perustettiin 14. helmikuuta 2005, eli jo yli 10 vuotta sitten! Sehän on jo itsestäänselvyys, että YouTube on internetin suosituin suoratoistovideopalvelu. Sinne ladataan joka päivä yli 16 vuoden edestä videosisältöä, ja joka kuukausi YouTubessa käy yli miljardi käyttäjää. Suomessa YouTube on toiseksi suosituin verkkosivusto.

Viime viikolla muistelimme vuosien 2005 – 2009 YouTube-videoita. Tällä viikolla hyppäämme “yllättäen” vuosien 2010 – 2015 suoratoistopalvelun huippuvideoihin.

Tobias Mead – Britain’s Got Talent 2010 – Auditions Week 1

Muistan yläasteikäisenä katsoneeni paljon Talent-videoita YouTubesta, varsinkin erilaisia tanssivideoita, kuten tämän Tobiaksen säväyttävän performanssin. Ensimmäisenä tietenkin mielessäni pyöri hänen väärinpäin oleva hupparinsa, mutta syy siihen selviää esitystä pidemmälle katsoessa.

 

YouTube Challenge – I Told My Kids I Ate All Their Halloween Candy

Vanhemmat osaavat olla julmia, varsinkin jos Jimmy Kimmel heitä johonkin haastaa. Vuonna 2011 alkoi “villitys”, jossa vanhemmat väittivät syöneensä lastensa halloween-herkut. Julmaa, mutta toisaalta aika hauskaa.

 

The World’s Best Parkour and Freerunning

Vaikka parkour kehiteltiin jo 1980-luvulla, sen suurin suosio on sijoittunut 2000-luvulle. Tällä YouTubeen vuonna 2012 ladatulla videolla on jo yli 85 miljoonaa katselukertaa, enkä ihmettele miksi. Siinä on yhdistetty kymmenen eri alan vahvimpien parkouraajien videot ja taustalla soi hyvä musiikki. Ottaisin mallia, jos pysyisin pystyssä edes rullaportaita kävellessä ilman tukea.

 

Shia LaBeouf staring at me in Burbank

Niinkuin YouTuben ensimmäisessä videossa ikinä, tässäkin videon otsikko kertoo kaiken. Yksinkertainen on kaunista, jonka voi huomata katsojaluvuista.

 

Cleaning Dancing Roommate

Tanssi kuin kukaan ei katsoisi, tai ainakin luulet ettei kukaan katso. “Halloween-juhlien jälkeisenä aamuna heräsin tähän..” Video saa hymyn huulille yksinkertaisuudessaan. Voin myöntää, että minäkin olen jäänyt kiinni tekemässä outoja asioita, kun luulen ettei kukaan huomaisi. Ja kyllä rakkaat kämppikseni, tiedän mitä teette, kun luulette ettei kukaan nää!

 

YouTube Rewind: Now Watch Me 2015 | #YouTubeRewind

Vuodesta 2015 ei ole ehtinyt mennä kuin puolisen vuotta, mutta silti tämä YouTuben itse tuottama video nostaa nostalgia-käsikarvat pystyyn. Montako tubettajaa bongaat videolta?