#tbt: Muistatko vielä nämä Youtube-hitit?

YouTube perustettiin 14. helmikuuta 2005, eli jo yli 10 vuotta sitten! Sehän on jo itsestäänselvyys, että YouTube on internetin suosituin suoratoistovideopalvelu. Sinne ladataan joka päivä yli 16 vuoden edestä videosisältöä, ja joka kuukausi YouTubessa käy yli miljardi käyttäjää. Suomessa YouTube on toiseksi suosituin verkkosivusto.

Kaiken tämän vuoksi syöksymmekin tällä viikolla vuosien 2005 – 2009 YouTube-maailmaan.

Me at the zoo

Tämä on YouTuben ensimmäinen video ikinä, ja sen julkaisi yksi Youtuben perustajista 23.4.2005. Videolla on katsojia jo melkein 32 miljoonaa kappaletta, mutta sehän ei meitä yllätä. Videon nimi kertoo videosta jo kaiken, mutta nostalgisuuden vuoksi se on hauska katsoa, eikä se kestä kuin 18 sekuntia!

 

Noah takes a photo of himself everyday for 6 years.

Noah Kalina valloitti internetin vuonna 2006 julkaisemalla tämän videon itsestään, jossa hän on ottanut itsestään kuvan joka päivä kuuden vuoden ajan. Nyt samanlaisia videoita on muiltakin youtube-käyttäjiltä, ja Noahilta itseltäänkin löytyy uudempia versioita. Itse muistan tämän videon aiheuttaneen hämmästyksen ihmisissä, muistatko sinä?

 

Potter Puppet Pals: The Mysterious Ticking Noise

Varoitus, jos et ole ennen nähnyt tätä vuonna 2007 julkaistua videota, valmistaudu vatsalihaskipuihin, sillä tälle et voi olla nauramatta. Ennestäänkin tämän videon nähneet nauravat varmasti edelleen kippurassa!

 

With You – Chris Brown Cover – Justin singing

Muistatteko kuinka Justin Bieber ilmestyi meidän keskuuteemme? Nyt  hän onkin yksi maailman tunnetuimmista artisteista. Se kaikki lähti tästä videosta, jossa nuori Justin laulaa Chris Brownin kappaletta, jonka Usher lopulta Usher löysi ja otti  pojanhoiviinsa. Tämä se vasta nostalgiaa on!

 

EUROVISION 2009 WINNER -NORWAY ALEXANDER RYBAK FAIRYTALE -HQ STEREO

Kuvitelkaa, näistäkin Euroviisuista on jo seitsemän vuotta! Upea norjalainen Alexander voitti ylivoimaisesti vuonna 2009 ja rikkoi piste-ennätyksiä. Nykyään Fairytale– kappaleen pisteet riittävät vasta neljännelle sijalle kaikkien aikojen voittajista. Jos haluat kylmät väreet, laita video pyörimään!