Testissä: Cocovin pakurikahvi

Pääsimme aikoinaan testaamaan Cocovin pakuriteetä, jota toimittajamme joi viikon kahvin sijaan. Pakurikääpähän on ollut viime vuosina Suomessa iso hittituote, mutta esimerkiksi venäläisiä se on lääkinnyt jo satoja vuosia.

Olen itse intohimoinen kahvinjuoja ja keittiöstäni löytyy jopa kolme erilaista kahvinkeittovälinettä, kun taas teetä tulee juotua lähinnä flunssan syvissä syövereissä. Oli siis luonnollista, että halusin testata juuri tätä Cocovin keväällä lanseerattua superfoodia.

Join kahvia vain noin viikon ajan, sillä yhdestä pakurikahvi-pakkauksesta riittää noin 8 kahvikuppiin. Yksi pakkaus sisältää 200 grammaa pakurikahvia. Cocovin pakurikahvi on myös miedosti tummapaahtoinen.

Cocovi kertoo pakurikahvista seuraavaa sivustollaan: “Voimakas, tuplauutettu pakuriuutejauhe sekoitettuna laadukkaaseen kahviin on helpoin mahdollinen tapa päivittää kahvitapa tasapainoisempaan ja terveellisempään versioon. Pakuri sisältää korkean määrän alkaalisia fenolisia yhdisteitä, jotka neutraloivat kahvin happamoittavaa vaikutusta tehden juomasta vatsaystävällisemmän ja tasapainoisemman kokonaisuuden.”

Kun join kahvia ensimmäistä kertaa odotin sen maistuvan jotenkin erilaiselle normaaliin tummapaahtoon verrattuna. Eroa ei maussa huomannut ollenkaan. Maku oli miellyttävä, eikä kahvi kaivannut kaverikseen edes maitoa tai kermaa, sillä makuelämys oli sen verran miellyttävä itsekseen, sokerista puhumattakaan. Koin myös pysyväni pidempään energisenä, enkä kaivannut juuri enempää kahvia aamukahvin jälkeen, vaikka normaalina työpäivänä kahvia tulisi litkittyä ainakin kolme kupillista. Suosittelen kahvin ystäviä ehdottomasti testaamaan Cocovin pakurikahvia, jos kahvin kulutusta haluaa vähentää ja samalla pitää yllä terveyttä.

Processed with VSCO with a6 preset

Teksti ja kuvat: Nelly Tatti


Nelly on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja/toimittaja, joka päätti ottaa härkää sarvista ja perustaa oman nettilehden. Intohimoina kuvaamisen lisäksi ovat musiikki, psykologia, hyvä ruoka ja kengät.