Testissä: Detox-vedet

Näin kesän alkuvaiheilla yritetään löytää vippaskonsteja siihen, miten kropan saisi näyttämään hyvältä, kun talven aikana kerätyt kilot roikkuvat edelleen sinnikkäästi mukana. Veden juominen onkin yksi parhaista tavoista päästä eroon haitallisista kuona-aineista ja saada olo ainakin vähän terveemmän tuntuiseksi – ja se auttaa usein myös kilojen karistamisessa. Miksi kuitenkaan juoda pelkkää vettä, kun sitä voi myös piristää muun muassa erilaisilla hedelmillä ja yrteillä, jotka tuovat mukaan makua ja tehoa, sekä myös vahvistavat sen terveysvaikutuksia!

Suosittuihin detox-vesiin voi kerätä ainesosia oman maun ja tarpeen mukaan, ja tällä kertaa testasimme toimituksessamme kahta erilaista vettä.

Emilia: Kurkku-lime-minttu -vesi

Valitsin veteeni kurkkua, limeä sekä mintunlehtiä. Kurkku kosteuttaa ja poistaa kehosta myrkkyjä, lime – sekä muut sitrushedelmät – tasapainottavat ruoansulatusta ja sisältävät C-vitamiinia, joka edistää mm. vastustuskykyä. Minttu taas on hyväksi vatsalle ja tuo veteen raikasta makua!

Tein veden noin litran kannuun, johon leikkasin paloiksi puolikkaan limen, neljäsosan kurkkua sekä mintunlehtiä maun mukaan. Itse en ole mintun suurin ystävä, mutta pakko myöntää että tämä resepti sai minut ihastumaan siihen. Uskon myös tämän veden uppoavan erityisen hyvin mojiton ystäville, sillä mintun ja limen yhdistelmä tuo detox-veteen tutun ja hieman kirpsakan, mutta kuitenkin raikkaan maun.

Join tätä vettä noin viikon verran. Vaihdoin hedelmät ja mintunlehdet noin 2-3 päivän välein ja pidin myös huolta siitä, että vedenjuonti ei jäänyt päivän aikana vain yhteen lasilliseen. Oliko kokeilu kaiken vaivan arvoista? No ainakin se oli hyvä konsti pitää huolta siitä, että juon tarpeeksi vettä. Sen lisäksi ainakin aamuisin pidin kovasti siitä raikkaudesta, joka jäi suuhun kumottuani lasillisen, sillä veden juominen pelkältään on minulle ainakin aamuisin aikamoista pakkopullaa. Maustettua vettä tekee kuitenkin mieli juoda ihan vapaaehtoisestikin.

Vessassa jouduin viikon aikana juoksemaan odotetusti normaalia enemmän, mutta kevätflunssan vesi vei ainakin mukanaan. Kaiken kaikkiaan olen kyllä ihan tyytyväinen kokeiluun. Erityisen paljon ei painosta viikon aikana grammoja lähtenyt, mutta se ei itselläni ollut tarkoituskaan. Ehkä pidemmällä aikavälillä terveysvaikutukset näkyisivät  laajemmin. Aionkin ehdottomasti testailla myös muun makuisia detox-vesiä; seuraavaksi voisin kokeilla marjoilla maustettua vettä!

detox 2 2.jpg

Henna: Appelsiini-omena-sitruuna-minttu -vesi

Tein veden edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin maustumaan ja join sen aamulla. Tein uuden satsin päivällä, sillä hedelmien kuorista tai mintusta irtosi jokin ei-niin-mairitteleva jälkimaku veteen. Muuten detox-vesi oli kyllä oivallisen makuinen. Tämän veden ohje on hyvin simppeli, sillä siihen tarvitaan appelsiinia, sitruunaa, omenaa sekä mintunlehtiä.

Kokemukseni viikonlopulta detox-veden juonnista olivat ihan hyvät. Olo tuntui kevyemmältä, vaikka söimmekin sushia lauantaina. Muuten siis ruokavalioni on vähähiilihydraattinen.

Viikon aikana turvotus laski ja niinkuin detox-kuurilla yleensä aina käy – vessassa sai juosta.

Jatkan kyllä tällä linjalla, että aina silloin tällöin juon vettä, johon on lisätty hedelmiä. Seuraavaksi ajattelin kokeilla vesimelonia.

detox 3 2.jpg

Lähteet: Guthealthproject.com