Testissä: FAST FUEL -urheilujuomajauhe

Toimituksen syysteemoissa on urheilua, ja meillä onkin testissä nyt aktiivista elämäntapaa tukevia tuotteita. Testaamme muun muassa erilaisia urheilujuomajauheita, välipaloja sekä terveellisiä herkkuja.

Perinteiset urheilujuomat sisältävät nopeita hiilihydraatteja ja suoloja, mutta kesän aikana testasin FASTin  FUEL -urheilujuomajauhetta, joka sisältää näiden lisäksi myös BCAA-, glutamiini- ja tauriiniaminohappoja. Aminohapot suojaavat lihasta vaurioilta, jolloin jauheesta valmistettava juoma sopii rivakampaankin liikuntaan. Makuvaihtoehtoja löytyy kahta erilaista: appelsiinia ja sitruunaa. Molemmat ovat raikkaita, ja sitruuna muistuttaa ehkä vielä enemmän perinteistä urheilujuomaa.

Jauhepurkin mukana tulee mittalusikka, jolla saa kätevästi mitattua oikean määrän jauhetta kylmään veteen. Ohjeet valmistukseen löytyvät purkin kyljestä. Pari mittalusikallista jauhetta vajaa litran shakeriin, päälle jääkylmää vettä ja kunnon ravistus – ja valmiina on raikas appelsiininmakuinen urheilujuoma. Jauhe sekoittuu helposti, eikä paakkuunnu.

Omat lempparitreenini ovat joko raskasta punttistreeniä tai aerobisia ryhmäliikuntatunteja. Treenin ohessa unohtaa usein kuitenkin juoda tarpeeksi, ja sen huomaa viimeistään kotona illalla treenin jälkeen. Hyvänmakuinen urheilujuoma kuitenkin houkuttaa pitämään nesteytyksestä huolta, ja pitää sokeritasapainonkin kunnossa myös väsyttävän työpäivän jälkeen. Lähes litra juomaa hujahtaa parempiin suihin huomaamatta esimerkiksi vauhdikkaan BODYCOMBAT -tunnin ohessa. Verensokeri ei tipahda pohjamutiin myöskään heti treenin jälkeen, eli treenikassiin ei ole pakko säilöä nuutunutta banaania koko päiväksi. Erityistä plussaa saa myös FASTin oma shaker, jonka kansi pysyy keveästä ulkomuodosta huolimatta kiinni kovassakin menossa. Shakerin voi siis huoletta ottaa mukaan vaikka juoksulenkille!

dav

Lisätietoa tuotteesta saat täältä.

Kuva: Daniela Nieminen