Testissä: Honor 10 – Mukana musavideon kuvauksissa

Huawein Honor-mallisto on ollut kovassa huudossa jo useamman vuoden. Jokaisen markkinoille tulevan mallin hypetys on entistä suurempi ja syystäkin. Sain Honor 10 -puhelimen testaukseen  ja päätin käyttää sitä kakkoskamerana musavideon kuvauksissa.

Puhelimen speksit ovat huikeat. Honor 10:n 5,84 tuuman IPS LCD -näyttö, 24 megapikselin kamera, jolla saa kuvattua RAWia ja 4K:ta, 16 megapixelin etukamera… Honor 10 -puhelin antaa käyttäjälleen uusien tasojen mahdollisuuden toteuttaa itseään. Jos sinulla on visio, teknistä tietoa ei tarvita. Sen kun antaa mennä vaan.

Tässä esimerkkejä puhelimen kameran toiminnoista:

AR-objektiivi:

Tuo valmiit kasvo- ja taustafiltterit. Joissakin filttereissä jopa äänitehosteita tai musiikkia.

Pro:

Melkein kuin ammattilaisen kamera. Voit itse säätää ISO-arvon, aukon sekä valkotasapainon. Ei heikkohermoisille, sillä säätämisessä saattaa mennä pidempikin hetki, joten tätä en suosittele pikakuville.

Hidastus:

Tällä toiminnilla saat aikaan makeita hidastusvideoita.

Yökuvaus:

Tämän asetuksen ideana on ottaa kuvia ilman salamaa tilanteissa, joissa on hyvin niukasti valoa. Toiminto toimii siinä ja siinä, kyllä kuvia saa otettua, mutta ainakin kaikki omat kuvani olivat tärähtäneitä ja epätarkkoja.

Panorama ja 3D-panorama:

3D-panorama -kamera on hauska tapa luoda 3D-kuvaa. Voit esimerkiksi kuvata esineen kiertäen sitä ja siitä syntyy 3D-kuva. Perus panoramakamera toimii hienosti maisemakuvissa.

Mustavalkoinen:

Tässä asetuksessa oli jopa kolme vaihtoehtoa:

– normaali

– aukko, jossa voit säätää kuvan tarkennuspistettä

– muotokuva, jossa on säädettävä kauneusfiltteri ja bokeh-filtteri

Valomaalaus:

(Tämä oli ehdottomasti oma suosikkini)

Tällä asetuksella voit kuvata liikenneväylät, tehdä valograffittia, kuvata tähtiväylät ja luonnossa “silkkinen vesi” -asetuksella saat virtaavaan jokeen eloa.

Puhelimessa on myös mahdollisuus intervallikuvaukseen ja HDR-kuviin. 3D-creator, jolla voit tehdä kasvoista 3D-kuvan oli hauska työkalu, mutta erittäin vaativa.  Mukana on myös vesileimatoiminto, asiakirjan skannaus ja läjä erilaisia suotimia.

Puhelimella on mahdollista kuvata jopa 4K-videota 3840×2160 kokoisena tai pienimmillään HD 760p 1280×720. Ja paljon siltä väliltä.

Kamerassa on kohteen seuranta, joka toimii melko hyvin jos tilassa on tarpeeksi valoa.

Hankintalistallani on ollut pidempään jo jokin pienempi kamera kuin järkkäri. Jokin mikä olisi aina käden ulottuvilla spontaaneja hetkiä varten. Ei painaisi paljon, eikä veisi paljon tilaa matkoilla, mutta silti pärjäisi tilanteessa kuin tilanteessa. Honor 10 on erittäin lähellä sitä. Oma iPhone tuntui Honor 10:n jälkeen lähes fossiililta, tylsältä ja täysin turhalta.

Honor 10 antoi mahdollisuuden olla spontaani. Minä (joka en ole kovin aktiivinen somettaja), innostuin somesta ihan uudella tavalla. Live-striimasin tapahtumia. Tapahtumakuvien julkaisu kävi erittäin nopeasti. Naps, filtteri päälle ja julkaise. Helppoa. Nopeaa. Kätevää.

Yleisesti puhelin on kerrassaan mahtava. Vaikka puhelinta käytettiin jatkuvasti, akku kesti erittäin hyvin lähes koko päivän. Ainoat miinukset ovat, että “koti”-painike ei aina toimi, kuvat ylivaloittuvat helposti, videot tärisevät, jos niitä kuvaa vapaalla kädellä ja tietysti Android-käyttöjärjestelmä iPhonen iOS-järjestelmään tottuneelle. Jos käyttöjärjestelmä ei häiritse eikä sormentunnistusta tarvita, on tämä kerrassaan huippukapula erittäin hillittyyn hintaan!

Katso alta Honor 10:llä kuvaamamme video.

Lisätietoa puhelimesta löydät täältä.

Kuva: hihonor.com

Teksti: Maria Mihhailova