Testissä: Huawei Honor 8 – Akku, joka kestää vaativampaakin käyttöä

Minulla on ollut iPhone viimeiset viisi vuotta käytössä, ja vannoin etten ikinä enää palaa Androidin pariin, koska käyttöjärjestelmä on ollut aina jotenkin omaan makuun jäykempi. Toisin kuitenkin kävi, kun ystäväni hankki itselleen viime kesänä Huawein Honor 7 -puhelimen ja kehui, kuinka iPhonen kaltainen se on. Ero oli kuitenkin siinä, että puhelimessa oli Androidin käyttöjärjestelmä. Android on jollakin tapaa kirosana minulle, mutta hetken ihailtuani puhelinta mietin hyvin pitkään haluanko sittenkin vaihtaa iPhonesta pois.

Syksyllä Honor 8 -malli pärähtikin markkinoille ja juoksin heti hypistelemään puhelinta myyntipisteelle. Ennen kuin huomasinkaan kävelimme ystäväni kanssa pisteeltä pois uusien Honor 8 -puhelimien omistajina., enkä ole päätöstä katunut. Taidan olla rakastunut.

Honor 8 on hyvin lähellä iPhonen käyttökokemusta, joten vaihto oli helppo, vaikka hetki meneekin ennenkuin oppii kaikki uuden puhelimen kikat. Eniten harmittaa, että emojit näyttävät erilaiselta Androidissa kuin iOS-käyttöjärjestelmässä, mutta tämänkin asian yli päästiin.

Molemminpuolin lasipintainen Honor 8 sisältää muun muassa 5,2 tuuman kosketusnäytön, 12 megapikselin kaksoistakakameran, 8 megapikselin etukameran, nopean sormenjälkitunnistimen, Kirin 950 -järjestelmäpiirin, neljä gigatavua RAM-muistia sekä kaksi SIM-korttipaikkaa. Muistia puhelimiin saa joko 32 Gt tai 64 Gt.

Ostin puhelimeeni iskunkestävät kuoret, koska puhelin on lasipintainen ja täten hyvin liukas, mutta niin on myös iPhone 6 plus. Kauneudella on ehkä hintansa? Honor tosin sopii yhteen käteen paremmin kuin edellämainittu kilpailija. Plussaa puhelin saa älynäppäimestä, joka sijaitsee takaosassa ja toimii myös sormenjälkitunnistuksena. Älynäppäimen toimintoja voi esim vaihdella (painallus / kaksi painallusta / pitkä painallus) ja itsellä aktiivisesti käytössä  ovat kuvakaappaus, Spotify ja taskulamppu.

Etukameran ominaisuudet veivät myös voiton iPhonen etukameran ominaisuuksilta.
Takakamera on todella tarkka verrattuna iPhonen kameraan, koska Honor 8:ssa on takana kaksi 12 megapikselin kameraa, joista toinen kuvaa normaaleja värikuvia ja toinen vain mustavalkokuvia. Kaksoiskameralla otetuissa kuvissa kameroiden tallentamat tiedot yhdistetään. Lopputuloksena mustavalkokennon pitäisi tuoda kuviin lisää valoisuutta, mikä auttaa myös kuvissa yksityiskohtien tarkemmassa tallentamisessa. Ja kamera onkin Honorin vaikuttavampia ominaisuuksia. Itselle tärkein kriteeri on, että puhelimessa on hyvä kamera.

Käyttökokemuksena Honor 8 on hyvin miellyttävä puhelin ja valmiita applikaatioita Honorissa oli monia, kuten Facebook, Instagram, Twitter ynnä muut. Sitten löytyi tietenkin päivittäin tarvittavat laskin, kalenteri ja askelmittari. Puhelimen lisäominaisuuksina on myös IR-lähetin, joka toimii esimerkiksi televisioni kanssa yhteen. Jos kaukosäädin on kadonnut ja puhelin on käden lähettyvillä, pystyn laittamaan esimerkiksi television hiljemmalle. Paras juttu näin lapsiperheessä on, kun kaukosäätimet katoilevat ja televisio huutaa niin, ettei omia ajatuksiaan kuule.

Näin Pokemon Go -pelaajana olin myös onnellinen, että puhelimessa on älykkäänä avustajana käsine-käyttö. Sormeni eivät siis palele kovilla pakkasilla, kun olen pokemetsällä! Vakiona puhelimesta löytyy myös HiCare, joka avustaa ja kertoo sinulle, mitä hienoja ominaisuuksia puhelimessasi on. Eilen illalla löysin tämän ja olen taas astetta viisaampi. Pikalataus, joka toimii myös mukana toimitettavalla laturilla, on tärkeä ominaisuus ja sillä akun saa ladattua puolilleen jopa puolessa tunnissa. Akun kesto on aktiivisella käytöllä silti erittäin kestävää. Joskus akkuni kestää melkein kaksi päivää, joskus taas se kestää vain puoli päivää, mutta akunkestoa pystyy säätelemään paljon puhelimen asetuksilla.

Listataan vielä plussat ja miinukset:

+Kaunis ulkomuoto
+Helppokäyttöinen
+Sormenjälkitunnistin/älynäppäin
+”iPhonemainen”
+Akun kesto
+Etukamera ja takakamera
+Käsine-käyttö

-Lasinen ja liukas ulkomuoto
-Android-käyttöjärjestelmä (makuasioita)
-Ei roiskesuojaa
-Pakkauksessa ei tullut mukana kuulokkeita

Lisätietoja löydät täältä.

4/5

Lue myös: Testissä: Huawei P9 – puhelin ammattikuvaajan silmin

Lue myös: Onko älypuhelimissa filmiteollisuuden tulevaisuus?

Teksti: Henna Jyly