Testissä: Huawei Honor 9 Lite – Laatuälyä halvalla

En ole oikein ikinä ymmärtänyt älypuhelimien päälle, ja välttelin niiden ostamista, kunnes kaupoilla ei melkein muita ollutkaan. Onhan minulla nyt ollut tuo Huawei Honor 6 jo kohta kolme vuotta ja sitä ennen muutama muu hassu älylaite, mutta en vieläkään oikein niiden päälle ymmärrä. Laadun tarkkailijoita tuomitsematta – en ikinä maksaisi kahden kuun vuokraa puhelimestani.

En pahemmin ymmärrä teknisistä puolista mitään lukumielessä, joten oli mahtavaa, että pääsin testaamaan tätä Honorin Lite -uutuutta, jolla markkinahintaakin on vain rapiat 200€. Eli ei todellakaan hinnalla pilattu ja sopii juuri minun opiskelijabudjettiini. Markkinoilla kun on kuitenkin nelilukuisia älypuhelimia, joten en odottanut tältä laitteelta paljoa.

Sain kätevästi kopioitua vanhasta puhelimestani melkein kaiken tiedon uuteen Clone Phone -sovelluksen avulla. Jopa muistioni, herätyskelloni ja yhteystietoni puhelokeineen kopioitui näppärästi tähän testipuhelimeen.

Käyttökokemukseni kolmelta viikolta oli täysin positiivista, lukuun ottamatta näppäimistöä. Siihen meni yllättävän kauan tottua, kun vanha puhelin oli ollut käytössä kolme vuotta. Parasta Huawei Honor Lite 9:ssa on sen nopea toimivuus ja kamera. Tai oikeastaan yhteensä neljä kameraa. En ollut edes tajunnut kuinka huono kamera vanhassani on, kunnes pääsin testailemaan Lite 9:n kameroita. Mahtavan niistä teki myös sen, että tarkennuksen pystyi vaihtamaan kuvanoton jälkeen!

Esimerkki tarkennuksen vaihdosta kuvanoton jälkeen.

 

Vaikka puhelinta ei ole tarkoitettu saunaan, testattiin sen kestävyyttä Juhannuksena alalauteilla, koska pitihän meidän saada musiikkia saunoessa. Honor 9 Lite kesti myös Provinssin, jossa ensimmäisenä päivänä satoi kaatamalla, enkä muistaakseni sitä joutunut usein lataamaankaan, joten akunkestokin on kehuttava.

Takana oleva sormenjälkitunnistin on kätevä ja erittäin nopea, sekä sen voi kuulemma tallentaa useammallekin sormelle. Itse asensin sen oikean käden etusormeen, sillä se on sormenjälkitunnistimen vieressä muutenkin, joten näytön avaus käy silmänräpäyksessä.

Huawei Honor 6 verrattuna Huawei Honor 9 Lite:n ulkomuotoon oli erona suurempi näyttö ja pienemmät ulkoreunat, sim- ja muistikortin lokero sekä fiksummin aseteltu kuulokkeiden reikä, joka sijaitsi yläreunan sijaan alareunassa. Tämä loi muun muassa snapchatin käyttöön mukavuutta, kun kuulokkeiden piuha ei tullut kuvien tai naaman päälle.

Oman ostopäätökseni tein jo ensimmäisenä kokonaisena testipäivänä. Saa nähdä onko Huawei Honor 9 Lite minulla matkassa seuraavat kolme vuotta, kuten edeltäjänsä.

Täältä löydät tarkemmat speksit puhelimesta.


Microsoft Office -ohjelmien taitaja, jolta löytyy spontaanisuutta niin opiskeluarkeen kuin työelämäänkin. En ole kuin Anssi Kelan kuvaama Milla, sillä välttelen tikkuja lyhyimpiä ja nautin haasteista.